Motorun kablo bağlantısı-Yardım

nerede

Üye
Katılım
15 Ağu 2011
Mesajlar
33
Puanları
1
Konum
İstanbul
Arkadaşlar elimde bir motor var. İplik ayırma motoruymuş. Yeğenimin ödevi için kullanmak istedik. Motorda hız ayar düğmesi çalışmıyordu ve bu nedenle söktük. Aynı zamanda ABD'de kullanılan fişlerden de iki adet vardı üstünde onları da söktük. Şimdi direkt bağlamak istiyoruz ama kabloların hangilerini eşleştireceğimizi bilemedik. Aşağıdaki fotoğraflarda motorun ve motora ait fişin kablosunun fotoğraflarını yüklüyorum Fotoğraflardan bakılıp anlayabilirseniz bu konuda sizden yardım istiyorum. Yardım edebilirseniz çok sevinirim. Fotoğraflar aşağıda arkadaşlar. İyi çalışmalar.




 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Evet motorun üzerinde böyle bir tablo var. Şimdi o tablonun da fotoğrafını çektim. Sol taraf söktüğüm ABD tarzı fişler için galiba, bizi ilgilendirmiyor. Peki fotoğrafa bakarak hangi kabloyu hangi kabloyla birleştirmem gerekir, bunu söyleyebilir misiniz?

https://i.kontrolkalemi.com/1/92RprQ.jpg

(Yukarıdaki en fotoğrafta elektrik fişinin kabloları var. Onlardan hangileriyle birleştirmem gerekiyor?)
 
mor ve beyaz kablo 220 volt elektrik girişi ... kahverengiler kondansatör 7.5 mf 350 volt diger uçlara ellemiyorsunuz...
 
Teşekkür ederim. Motordaki 2 kahverengi ucu birleştirip kablodaki sarı-yeşile bağlıyorum. Motordaki mor kabloyu maviyle, motordaki beyaz kabloyuda kahverengiye mi bağlıyorum? Arkadaşlar hangi kabloları birbirine bağlayacağımı net olarak yazabilir misiniz acaba? Ben elektronikçi değilim bu nedenle bilmiyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Hayir dostum yazdigin sekilde yaparsan motor hasarlanir. Sayin usta murat in bahsettigi sekilde baglayiniz.

1 Siyahla turuncuyu birlestirip izole ediniz.
2 Sariyi sadece izole ediniz.
3 Iki kahverengiye kondansator baglayiniz.
4 Beyaz ve mor kablolara 220 volt vererek motoru calistiriniz.

4 adimda motorunuzu calistirabilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…