MSB.136 Pozu için açıklama

madman999

Üye
Katılım
11 Haz 2009
Mesajlar
63
Puanları
1
Yaş
37
MSB.136 Pozun tanımı:Mevcut Duvar İçinde Elektrik ve Telefon Borularının Döşenmesi için Kanal Açılması ve Harçla Döşenmesi

TARİFİ: Mevcut duvar içine elektrik ve telefon borularının döşenmesi amacıyla, duvar sıvasının ve tuğlaların kırılarak kanal açılması, borular döşendikten sonra kanalın harç ile doldurularak üzerine kaba ve ince sıvanın yapılması için, işçilik malzeme ve zayiatı,
alet ve edavat giderleri, iş yerindeki yükleme , yatay ve düşey taşımalar, boşaltma, sökülen malzemenin istifi, müteahhit karı ve genel giderler dahil 1 metre fiyatıdır.
ÖLÇÜ: elektrik ve telefon borusu döşenilen kanal uzunluğu hesaplanır.


Kuruluşumuz tarafından ihale edilmiş bir iş için MSB.136 pozu kullanılmış ve hakediş aşamasında firma her sorti için ayrı kanal açtığını ve her biri için ayrı ödeme istediğini belirtmiştir. Aynı hizada açılan bu kanalın derinliği sadece artmıştır. Ölçüyü metre olarak veren pozun, kanal derinliği hakkında bilgi vermemesi, içinden 5 sorti geçse de bunu tek kanal açılımından ödemeyi gerektirdiğini düşündürüyor. Yapılan yorum doğru mudur yoksa firma her kanal için ayrı metraj vermekte haklı mı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Çok yetkin olmamakla birlikte, tanım yoruma açık ancak belirtilen bazı detaylar da var.

"MSB.136 Pozun tanımı:Mevcut Duvar İçinde Elektrik ve Telefon Borularının Döşenmesi için Kanal Açılması ve Harçla Döşenmesi"

Tanımda belirttiği şekliyle bir kanaldan birden fazla boru geçeceği belirtilmiş. Yani sortiler bu kanala dahil edilmiş. Eğer özellikle her sorti için yeni bir kanal açılacak denmediyse, bir kanaldan birden fazla boru ve sorti hattı geçirilerek hakedişe konulmalıydı.

Tanıma dikkat ederseniz her defasında borular ifadesi kullanılmış.

Ancak alt alta birden fazla kanal açıldıysa ve bu şekilde bir istek geldiyse firma haklıdır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…