Bu benim sanayiden aldığım başlangıç seviyesi multimetrede de var mıdır?
DT 860D
Ekli dosyayı görüntüle 72229
Iste bu gelinen nokta amator kullanimin bir ust noktasi.
Amator kullanim icin idare eden bu olcum hassasligi artik daha hassas cihaz gerekliligini söylüyor gibi.
Cihazda ariza durumu yoksa tabiki.
eğer takıntılı biri isen ölçü aletinin kılavuzunda 'measurement speed' şeklindeki ifadeye dikkat etmelisin. mesela bendeki unit ut201 pensampermetrenin kılavuzunda bu 'measurement speed: updates 3 times/second' şeklinde geçiyor. burdan benim anladığım doğru ölçüm sonucunu bulmak için problar 3sn boyunca temas etmeli.İlk mesajı güncelledim ve 2 kısa video ekledim. Durum onlarla daha iyi anlaşılıyor. Şimdi bunlardan hangisi doğru desem, diyemiyorum, elimde fluke veya o emsalde bir mültimetre yok. İçlerinde yine de en güveniliri sağdaki Unit UT210D pensampermetre olsa gerek.
2 farklı modülle denedim. Birisinde sadece Holdpeak'te hareket varken diğerinde hepsinde bir hareketlilik oluyor. Ya holdpeak çok hızlı ve diğerlerinin sabit gördüğü voltaj sapmalarını bile yakalıyor ya da onda bir sorun var.
Bunu bir takıntı olarak gördüğümü düşünüyor olabilirsiniz ama bir 18650 pilin şarjında 4.20 volt ile 4.30 volt arasında çok ciddi bir fark var.
Siz ne dersiniz @serkan_48 hocam?
eğer takıntılı biri isen ölçü aletinin kılavuzunda 'measurement speed' şeklindeki ifadeye dikkat etmelisin. mesela bendeki unit ut201 pensampermetrenin kılavuzunda bu 'measurement speed: updates 3 times/second' şeklinde geçiyor. burdan benim anladığım doğru ölçüm sonucunu bulmak için problar 3sn boyunca temas etmeli.
bir de measurement deviation şeklinde bir ifade var . bunun okuma sonucunu nasıl etkilediğinden pek emin değilim.
Ölçüm cihazları belli sürelerde ölçtükleri nesnelerden örneklem alırlar.
Siz probu dokundurduğunuzda, örnek alma süresinin ortasına denk geldiyse başlangıçta yanlış, ama sonraki örnek alma sürelerinde doğru sonuç gösterir. Özetle yavaş örneklem alan cihaz, daha doğru sonuç verir.
Ölçüm cihazının kaliteli olması, doğruluk ve hız önemliyse, HP yada R&S gibi markaların yeni modellerine bakmanızı önermeden önce, sağlam bir banka kredisi çekmenizi tavsiye ederim.
Ne kadar yavaş, o kadar doğru
Ne kadar para, o kadar hız ve doğru
Maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?