Multimetre nasıl patlar

hakaneryurt

SGE Mühendislik Temsilcisi
Katılım
12 Ocak 2009
Mesajlar
172
Puanları
1
Multimetreler ölçüm için vazgeçilmez cihazlardır. Ancak son yıllarda her türlü üründe olduğu gibi ucuz Çin ürünleri piyasalarda satılmaktadır. Test ve Ölçü aletlerinde maalesef ekonomik olarak uygun görünen bu ürünler kullanıcılar tarafından satın alınabilmekte ancak bu ürünler hem kullanıcıya hemde işletmelere zarar verebilmektedir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bilinçli patlatılmış. test merkezi sanırım. elektrik affetmez. tabii ki 100 lira fazla verin sağlam marka kullanın uzun süreli ve güvenle.
 
bilinçli patlatılmış. test merkezi sanırım. elektrik affetmez. tabii ki 100 lira fazla verin sağlam marka kullanın uzun süreli ve güvenle.

Ucuzda olsa patlamaması ve patlatılamaması gerekiyor zira ölçüm yaparken cihazın elinizde olduğunu düşünün.
 
peki bu alanda üretim yapan güvenli marka isimleri söyleye bilirmisiniz?
 
Fluke alanında bildiğim ve kullandığım en iyi markadır.

Aşırı bir gerilimde içindeki sigotası dahi atmaz, cihaz kendini korumaya alır, kapatıp açtığınızda eskisi gibi kullanırsınız.
 
elımde faz kalemı tabır edılen bır cıhaz 380 v patladı
gerısını sız dusunun cın malları pıyasada hayatınız tehlıkede
kendınıze ve cıhazlara dıkkat edın
 
Multimetrelerin patlama sebeplerinin başında,yanlış ölçüm kademesinde ölçüm yapmaya
çalışmak gelir.En fazla da,ölçü aleti,omaj kademesinde iken,kademe değiştirilmeden ( ge-
nelde,aceleden unutulduğu için ) voltaj ölçülmeye çalışılır iken patlar.Ölçü aleti ne kadar
kaliteli olursa olsun,eğer içinde koruma sigortası yok veya yanlış sigortalı ise,patlaması ve
kullanana zarar vermesi kaçınılmazdır.Bu nedenle,kaliteli cihaz kullanıyor olsak bile,ölçüm
yapar iken,hangi kademede olduğuna dikkat edilmesi gerekir.
 

Fahri Bey, kaliteli bir cihazın kullanıcıya ve cihaza zarar gelmeden kendisini koruması şarttır. Direnç ölçümleri kesinlikle gerilimli devrelerde uygulanmaması gerekir ancak cihazın bu şekilde bir dalgınlıkta kendisini ve kullanıcıyı koruyabilir olması da gerekir ve patlamaması şarttır. Örneğin Chauvin Arnoux MTX 3281 serisinde transient gerilim koruması, PTC (positif temperature Coefficient) ve 11 A'lık sigorta bulunmakta. PTC özellikle kapasite, direnç ve diod testi sırasında 1000V ve altı gerilim uygulanması sırasında cihazı ve kullanıcıyı korumak için devreye girer.
 
Bizim fabrikada Fluke vardı. Çok güzel patladı üstelik kağıtlarada sıçradı kıvılcımlar az kalsın yangın çıkartıyordu. Arkasına baktım Çinde üretilmiş. Siz siz olun markalıda olsa özellikle Çin malı olandan uzak durun. Bu Chauvin Arnoux MTX3281 nerde üretiliyor ürün özelliklerini nerden görebiliriz?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…