mc_bysalih
Üye
üstat hitabı, belirli cemaatlerde çok sık kullanılır. bunu da hepimiz bildiğinden kullanmayız. usta da kampüste öğrenci ve hocalar arasında kullanılmıyordu. iyisi mi biz orada oradaki gibi hitap etmeye devam edelim. burada size öyle hitap etmeyelim kafioradakilere bile "hoca" yerine üstat- usta sıfatlarını kullansanız daha mutlu olurlar. Türkçe gerçekten zor bir dildir. çok özür diliyorum güzel Türkçe'mizi güzel kullanmak konusunda biraz uyuzum.
orta öğrenimimde bile o sıfatı kullanmadım, çok değerli öğretmenlerim, büyüklerim bana böyle öğrettilerBu hoca sıfatı benim de hoşuma gitmiyor ama söyleyen olunca da tepki vermiyorum. Kullananların da art niyetle kullandığını zannetmiyorum. Öyle alışılmış.
Öğretmenim yerine kullanılır. Türkçede hoca ve öğretmen de eş anlamlıdır. odtü kampüste herkesin birbirine hocam demesi de aslında bir çeşit saygı göstergesidir. Zira bazen koca kampüste, gencecik görünen bir akademisyeni tanımadığınız için, onunla laubali bir tavır takınıp, sonradan utanmamak adına başladığı söylenir. Öyle de süregelmiştir.Bu hoca sıfatı benim de hoşuma gitmiyor ama söyleyen olunca da tepki vermiyorum. Kullananların da art niyetle kullandığını zannetmiyorum. Öyle alışılmış.
üstat = bir işte usta mahir uzman kişi demektir, art niyet yok kabul ediyorum ama beş parmağın beşi bir değil benim de zaafım bu. (üstat aynı zamanda ustaların ustası demektir)üstat sıfatını genelde maliyeciler çok sık kullanırlar.
Anladım. Peki davlumbazın ampülüne giden 220V' tan, şerit ledlerin trafosuna 220 paralel çektiğimde, davlumbazın ışık düğmesine herhangi bir zarar verir mi? (düğmeler dokunmatik) Yani düğme üzerinden geçen akım artıp sorun yaratır mı?Alüminyum üzeri çubuk şerit LED aldım daha çabuk bozuluyor. Parlak ışık versin diye ledlere fazla akım basıyorlar diye düşünüyorum
biz rumca da deriz ıskata da b*k b*kta b*k çak gitsin, ama adaptör içinAnladım. Peki davlumbazın ampülüne giden 220V' tan, şerit ledlerin trafosuna 220 paralel çektiğimde, davlumbazın ışık düğmesine herhangi bir zarar verir mi? (düğmeler dokunmatik) Yani düğme üzerinden geçen akım artıp sorun yaratır mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?