Koray Uner
Üye
Bina yakınından yüksek gerilim hattı geçiyor mu, ya da sizin kendi üzerinizde bir statik Elektrik olmuş olmasın? Başkalarını da çarpıyor mu, diğer dairelerde de var mı
Var evet ama kontrol kalemi ile ölçüyoruz elektriği görüyoruz yanıp sönüyor yani bendeki statik elektrik ile ilgili bir durum değil , mutfakta kaçak elektrik var ve kaynağını merak ediyorumSaf yün kazağımız var mı,,,
Çok teşekkür ederim, evet sizin örnekle benzer olacak sanırım. Çünkü kendi dairemde tüm sigortaları indirmeme rağmen yine oluyor bu durum, ama yine de tüm sigortaları indirsem de , mutfak balkonundaki kombiden kaynaklanma ihtimaline ne diyorsunuz ??bu durum yeni veya yakın zamanda oluştu ise
büyük ihtimalle kablolardan birisinde izalasyon zedelenmesi veya bir cihazınız da Elektrik kaçağı kaynaklı toprak hattına kaçırma var.
Kendimden örnek vereyim;
bizim kiracı ne yaptıysa priz'lerle mi oynadı artık (1ci kattan bahsediyorum)
bizim 3cü kattaki banyo'da musluklara dokununca elektrik çarpıyordu.
kiracı çıkınca bu daha da arttı. orta kat da boştu. sırayla dairelerin sigortalarını indirdim. 1ci kattan kaynaklandığını çözdüm. sonra tek tek linyeleri kontrol ettim. sorunlu linyenin prizlerini açtım ki.
Faz kablosu çıkmış toprak hattına temas ediyor.
Eğer elektrik bilgisine sahip değilseniz işi bilen birisinden destek alarak gerekirse tüm binada tespit yaptırmanız gerekecek.
Evet haklısınız bendeki cihaz veya makinelerde kaçak olsa role atar. O da olmuyor. Herhangi bir komşu da iptal ettirmedi zaten dört aile bina. Biliyoruz birbirimizi haberimiz olur böyle birşey olsa, yani bilemiyorum ya kombi diye düşünüyorum ama o da sağdan soldan duyduğum için yoksa mantığını anladığımdan değilBina 4 yıllık olduğuna göre dairelerde kaçak akım koruma rölesi olmalı. Sizin evinizdeki cihazlarda kaçak olsa kaçak akım koruma rölesi atardı. Başka dairelerde problem olsa onlarınki de atardı tabi iptal ettiren olmadıysa. Birisinin evinde kaçak varsa nedenini bulamayıp röleyi iptal ettilerse ondan olabilir.
Yok abi elini kolunu sallaya sallaya geldi bulaşık makinesinden dedi 80 lira da aldı gittiÖlçüm olmadan anlamak zor! Gelen elektrikçi sadece kontrol kalemiyle mi baktı, ölçü aleti yok muydu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?