Nört ucunda faz görünüyor

onurmetan

Üye
Resimlerde de göründüğü gibi saç kurutma makinemiz çalışmıyor ve ben de tamir etmeye çalışıyorum , nört ve faz uçlarının ikisinde de kontrol kalemi ile kontrol ettiğimizde ışık yanıyor ve multimetre ile ölçtüğümde gerilim farkı sıfır görünüyor. Bir yerden kısadevre olabileceğini düşündüm ama bir türlü bunu tespit edemedim.
Saç kurutma makinesine ait slide switch kontrolünü , switch üzerindeki diyotun kontrolünü , kondansatörün kontrolünü , rezistansın omaj ölçümünü , DC motor üzerindeki tam köprü diyotlarının kontrolünü ve bi metal termostatın ölçümünü yaptım.
Özellikle bimetal termostatın uçlarını buzzer kademesinde ölçtüm ve ses geliyordu , normaldi. Bir türlü sonuca ulaşamadım , lütfen yardımcı olur musunuz ? Acaba sorun motorda olabilir mi ? Motor kısa devre olmuş olabilir mi?

Ekli dosyalar

• 1.webp
    135.6 KB · Görüntüleme: 27
  • 2.webp
    176.8 KB · Görüntüleme: 11
Başka bir prizde deneyin. Mevcut prizde nötr kopmuş olabilir. Evinizdeki diğer cihazlar normal çalışıyor mu? Saç kurutma makinesinin kablosu da içten kopmuş olabilir.

Prizi kontrol ettim , 240 Volt gözüküyor ve kontrol kalemi de tek bir uçta ışık yakıyor.

Kabloyu prize taktıktan sonra kontrol kalemini değdiriniz noktalardan ölçü aleti ölçüm alın bakalım ne ölçeceksiniz.

Kabloyu prize taktıktan sonra kontrol kalemini değdiriniz noktalardan ölçü aleti ölçüm alın bakalım ne ölçeceksiniz.
Fotoğraftakiler zaten o şekilde yapıldı , fotoğraflarda multimetre ile ölçümüm gözükmüyor çünkü tek başıma hem fotoğraf çekip hem de ölçüm yapamadım.

İlk yapmanız gereken kontrol erkek fiş uçlarından anahtara kadar kablo süreklilik testi.

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim , bu işlerde biraz acemiyim heyecandan direkt konuya girmişim kabloyu kontrol etmemişim , evet kahverengi kablo kopmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…