Nötr (İşletme) Topraklamasında Elektrik Çarpması

nötür çarpıyor hemde yerine göre fazdan bile etkili oluyor .. mesala bir apartmanda dikkat edin nötürler ortaksa dönüş yapabiliyorr
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
normal durumda söz konusu deildir nötür sonuçta topraktır akım çekme durumu yoktur
 
üç fazla beslenen bir binada nötr herhangi bir sebeble kesilirse bu çok tehlikelidir. çünkü ısıtıcılar lambalar üzerinden verdiğimiz fazlar geri dönüş yapacaktır.buda ntrlerin bağlı olduğu her yerde faz olması anlamına gelir. Cihazlar zarar görür lambalar 2 faz gördüğü için patlar . Tekfazlı sistemlerde cihazlar zarar görmez ama lambalar ısıtıcılar üzerinden nötre faz geldiği için çarpılırsınız. Yoksaceyhan 03 ün dediği gibi bizi çarpan nötr değil fazdır. Nötr 0 dır. Oyüzden nötrün gelmediği bir prize baktığımızda her iki uçtada faz görürüz.nötr verdiğimizde yok olur. Kısaca nötr çarpmaz.selamlar.
 
Elektrik sistemlerinde iletkenlerin tümü tehlikeli olabilir. Bu yüzden kafası çalışan ve becerikli ustalar çıblak elle hiç bir iletkene dokunmasınlar. Kafası az çalışanlar ve beceriksiz olanlar istediğini yapabilir. Sonuçta ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar.

Kolay gelsin..........
 
Hat izleme monitörü LMI elektrik çarpılmalarında yararı nedir?

 
nötr de 20 30 v varsa biraz çarpması normaldir bazen 12v bile çarpıyor benim merakettiğim
faz + elektrik e havada dokunursak çarparmı
bizi çarpmasının sebebi yerden - aldığımız içinmi ?
kontrol kalemi ile deniyorum faz ı zıplayınca kalemdeki lamba sönüyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…