Nötr ile Faz yer değiştirilir ise ne olur ?

Hocam sözleşme anma gücünü geçmiyoruz.
Sözleşme anma gücünü ektra teminat yatırarak zaten yükseltmiştik.

Yıllardır bu şekilde kullanılıyor ve faturamızı ödüyoruz.
Sözleşme gücünü geçersek SİSTEM KULLANIM BEDELİ adı altında faturaya ceza yansıtılıyor. Söz konusu tutarı bir defa ödemek zorunda kalmıştım uzun yıllar önce. sonrasında sözleşme gücünü hiç geçmedim.

Kullanmak istediğimiz güç mevcut alt yapı ile olmaz denilmişti ve kullanılan sigortalar kablolar vb. hepsi mühendis tarafından projelendirilip elektrikçi tarafından uygulanıp elektrik idarsi tarafından muaynesi yapıldı. 6-7 yıldır kullanıyoruz.

Zaten gelen fatura çok yüksek bir sorun olsa şimdiye kadar elektrik idaresi yaptırım uygulardı emin olun.
Ha şu var burada öğrendiğime göre gereksiz yere yüksek güçte tesisat yapılmış çünkü kullanımımız maks 11kw. Ama mühendis ne dediyse elektirkçi onu yaptı, elektrik idaresi de muaynesini yapıp onayladı.

Elektrik faturanız ticarethane fiyatı üzerinden mi ? ödüyorsuz .
Bence daire bedeli üzerinden ödeme yapıyorsunuz .
Pahalı fiyattan fatura olsaydı bu işin getirisi az olurdu .
Ticaret verği olayı gözükmediğine göre .
Pek sorun çıkacağını sanmam .

Kripto para bir bakıma gibi ticaret gibi sayılır ama ....
Sanırım şu an vergi yok herhalde ve bu iş gündemden de düştü sayılır .

Bu yazı link ne kadar doğru ( araştırmasını yapmışınızdır .)
https://www.batur.av.tr/blog-post/bitcoin-ve-sanal-paralarda-vergi-ve-gecmise-vergi

Diğer hostinig işi yapıyorsanız sorun yaratabilir .

Bu yer için ses izolasyonu durumu ( ses ölçümleri sonuçları ? göre )

Tesisatınızı daha güvenli hale getirmeniz .

Akım , gerilim , nötr , vs gibi koruma için ürünler

Kolay Gelsin Sağlıcakla ....

Sunucum üç tane var ve öyle aman aman bir ses yok. Yan odada rahatsız olmadan uyuyabilirim. Zaten öyle aman aman sitelerde yok. Hepsi yaptıklarım. Ama adamlar sitesi açılmazsa haklı olarak kızıyorlar. Az ziyaretçisi olsa dahi sitesinin açık olması 7/24 erişilebilir olması önemli. Sonuçta para kazanıyorlar.

Konut tarifesindne yararlanıyorum. Aylık 240kw indirimli sonrası yüksek kademe. Ticarethane olur ise fiyatlar daha yüksek. ama konutlarda da 1 Şubat 2025 tarihinden itibaen otomatik olarak yüksek tarifeye geçiyor. Bu hususta zaten elektirik idaresinden mesaj geldi. Gelir gideri karşıladığı sürece sorun yok. Ha o günden sonra kriptoyu kapatmam gerekecek ama sunucuları asla kapatamam sonuçta siteler için müşterilerden yıllık parayı peşin aldım.

Tesisat için ise mühendis ne dediyse o uygulandı. Kolay kolay da sorun olmuyor.

Kriptoya vergi olayı da gündenden düştü, zira elektrik masrafları şuan ucu ucuna yetiyor ki getirisi çok az. 1 Şubattan sonra hiç kurtarmayacak. Kriptodan zamanında evet çok kazandık ama artık öyle bir durum yok. Hatta satılıkta ürünlerim var. Müşteri çıktıkça satıyorum. Ama off grig güneş + rüzgar sistemleri araştırıyorum. O da apartmanda yapılmaz, müstakil geniş bahçeli yer araştırıyorum onun için. Öyle yerlerde fiber olmadığı için oralarda da sunucu olmaz, sadece kripto olur.

Aşağıdaki resimde baradan gelen kablolar 4P sigortaya giriş yapıyor. 4P sigortadan çıkan kablolar elektrik sayacına giriyor. Elektrik sayacından çıkan kablolar 3P sigortaya giriyor. 3P sigortadan çıkan kablolar daire içerisindeki kaçak akım rölesine gidiyor. Nötr, sayaçtan direk olarak daire içerisindeki kaçak akım rölesine gidiyor. Kaçak akım rölesinden ise daire içi sigortalara dağılımı yapılıyor. Standart bağlantı bu şekilde.

Nötr kablosunu gevşek bırakırsak yangın çıkma ihtimali yüksek.

Sayaç öncesi 4P sigortadan önce baradan gelen kablolarda nötr ile fazlardan birini yer değiştirirsek ne olur ?
Tabi ki sigorta kapalı iken işlem yapılacak. Sigorta açıldığında ne olacağını merak ediyorum.

Sayaç öncesi 4P sigortada nötr hiç bağlamazsak ne olur ?

Ekli dosyayı görüntüle 112600

Sorun nedir ?
Faz nötr kopması mı ?

Nötr kablosunu gevşek bırakırsak yangın çıkma ihtimali yüksek.
Diğer tüm cihazların bozulması sorunu !!!

Gevşeklik nerede olur ?
Kablo eksiz direk hat değil mi ? ( kablo ekli ise ekinde )

Nötr sorunu olsa . ( tüm ek yerlerden )
Sebekeden nötr kopması ve darbe !!!
Bina içinden
Sayaç öncesi siğorta veya kofre vs .
Abone sayaç giriş siğorta klemensi
Sayaç nötr giriş ve çıkış klemensi
30mA ve 300mA kaçak akım rölesi klemensi

Tüm ek yerler arıza nedenidir .
Hangi birine önlem alınabilir .
( Elden geçirip sıkıştırma ürün bozuksa ve özelliğini yitirmişsse değişimi )

Dıstan ( şebekeden gelen arıza da olmasın )
Sİğorta kaçak akım vs bağlantıları da es geçelim .
Tüm daire içine hat gelse bile ara sayaç klemensi var .

Kısmende önüne geçmek için bina ve daire içi siğorta kutusuna koruma ürünleri takılması ile .

Ekli dosyalar

• sayacalti (1).jpg
    sayacalti (1).jpg
    182.6 KB · Görüntüleme: 3
  • 1 (4).jpg
    1 (4).jpg
    83 KB · Görüntüleme: 3
  • 2 (4).jpg
    2 (4).jpg
    77.4 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:

Forum istatistikleri