Toplamda 35+15 mt ana hat oluşturmuşsunuz. 35 mt hat boyunu 4*6 kablo ile geçip sonraki 15 mt 4*4'lük kablo ile geçin, sonrası 2.5 kullanılmış zaten. Kullanılan faz sayisi 2 demişsiniz. 50 mt'lik alanda kullanılan kabloları 2 faz, 2 nötr olarak kullanin. Dağıtımını dengeli ayarlarsanız artık.İlk konum ile herkese merhabalar.
ben bir veri merkezi tarzında Elektrik gerektiren işler yapıyorum.
serverlerimiz 7/24 açık kalması gereken Elektronik cihazlarımız.
bu yüzden ofisin tesisatını kullanmak yerine öznur 4x4 (nyhm diye değişik kodları olan açılımı yanmaz kablo) alıp saat'ten ofisin deposuna kadar çektik (35 metre)
sonrasın'da oraya 3 ana Sigorta koyup yine 4'lük kablolarla çalışma alanına kadar 15 metre kadar daha kablo çekip oraya'da 16x4 adet sigorta kutusu koyduk.
her sigorta'dan 16a alacak şekilde ayarladık hiç bir sorun çıkmadı herşey yolunda giderken geçenler'de nötr kabloya dokunacağım tuttu ve alev gibiydi 5-6 sn'den fazla dayanamadım.
nötr 4lük olarak geliyor fakat 2 adet 4lük faz'ı besliyor ve bu sebepten mi ısınıyor?
henüz yalnızca 10-12 bin watt bile cekmeden bu kadar ısınması normal midir?
fazlarımız'da ısınma yok olan'da hafif zaten o kadar yüke normal diyebileceğimiz ısınmalar.
kablo gevşekliği yok hepsi çok sağlam şekilde yapıldı.
dikkat etmemiz gereken bir nokta husus varmıdır?
ve bu ısınma yalnızca son yerde ki panomuzda var.
makinaları bağladığımız pano'da ki nötr bağlantı noktası ısınıyor 4lük ana kablo'ya 4 adet 2.5'lik kablo bağlı.
İlk konum ile herkese merhabalar.
ben bir veri merkezi tarzında Elektrik gerektiren işler yapıyorum.
serverlerimiz 7/24 açık kalması gereken Elektronik cihazlarımız.
bu yüzden ofisin tesisatını kullanmak yerine öznur 4x4 (nyhm diye değişik kodları olan açılımı yanmaz kablo) alıp saat'ten ofisin deposuna kadar çektik (35 metre)
sonrasın'da oraya 3 ana Sigorta koyup yine 4'lük kablolarla çalışma alanına kadar 15 metre kadar daha kablo çekip oraya'da 16x4 adet sigorta kutusu koyduk.
her sigorta'dan 16a alacak şekilde ayarladık hiç bir sorun çıkmadı herşey yolunda giderken geçenler'de nötr kabloya dokunacağım tuttu ve alev gibiydi 5-6 sn'den fazla dayanamadım.
nötr 4lük olarak geliyor fakat 2 adet 4lük faz'ı besliyor ve bu sebepten mi ısınıyor?
henüz yalnızca 10-12 bin watt bile cekmeden bu kadar ısınması normal midir?
fazlarımız'da ısınma yok olan'da hafif zaten o kadar yüke normal diyebileceğimiz ısınmalar.
kablo gevşekliği yok hepsi çok sağlam şekilde yapıldı.
dikkat etmemiz gereken bir nokta husus varmıdır?
ve bu ısınma yalnızca son yerde ki panomuzda var.
makinaları bağladığımız pano'da ki nötr bağlantı noktası ısınıyor 4lük ana kablo'ya 4 adet 2.5'lik kablo bağlı.
Panoya gelen faz ve nötr iletkenleri aynı kesitte olduğuna göre panonuzda 2 faz bile olsa nötrden akan akım o iki fazın herhangi birisinden akan akımdan fazla olamaz. Eğer nötr ısınıyorsa faz iletkeninde ısınması gerekirdi. Örnek bir fazdan 40A diğerinden 10A aksa nötrden 36A akar. İki fazdanda 40A aksa nötrdende 40A akar. Dolayısıyla nötr ısınıyorsa faz iletkenlerininde aynı şekilde ısınması gerekirdi. Sizin sorun Fahri Beyin belirttiği gibi 3.harmonikten kaynaklı olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?