borris1986
Üye
Doğrudur hiç anlamadığım için burdan danışmak istedim. İşin ehli bir ustaya danisicam ama bende ogrenmek istedim sağolun cevabiniz icinÖncelikle tesisatınızın renk standartlarına uygun olmadığını belirtmek isterim, bu sizi yanıltmasın kazaya sebep olmasın. Sizin sorununuz nötr kopukluğu, cihaz üzerinden dönen faz devresini tamamlayamadığı için nötr olması gereken kabloda da faz görüyorsunuz. Yanlışım yoksa panoda en sağda arka taraftan yukarı doğru çıkan kırmızı kablo nötr kablosudur. Bu kablo tesisattan gelen diğer nötr kabloları ile birleşiyor olması gerekli bu noktada kontrol yapabilirsiniz. Ayrıca tesisatınız üç fazlı gibi .Acemi iseniz bulaşmayın yetkili bir elektrikçiden destek alın.
Eğer cihazı prizden ayırmanıza rağmen mavi kabloda da faz görüyorsanız ya kahverengi ve mavi de aynı faz olduğu için çalışmıyor ya da daha tehlikelisi 380 Volt geliyor.
Ev benim değil lojman ben yaptirmadim tesisatini ama yeni. Yeni olmasına rağmen ozensiz yapılmış gibi geldi. Hazır bu sorun sizlere danisirken bi yandan da öğrenmek istedim.2014 den bu yana foruma uyesınız,sadece buradakı tavsiyeleri okusanız, sorunu çyaptırınene özerdiniz. En iyisi siz işi bir bilene yaptırın.
Hem çektiğin kablo ince gibi görünüyor.2.5 mm. den aşağı kablo çekmemen gerekir.esafe uzaksaq, 4 mm de gerekebilir.
Termosifonum 2000w 8.7 amper yazıyor. Bulunduğumuz yer kucuk bir şehir hatta köy sayılır. İyi bir elektrikci bulmak zor. İlk çektiğim fotodaki ayri giden hat duvarin icine giriyor dışında degil. Bende sigorta kutusundan bakarak anlamaya çalışayım dedim sonucta oraya kadar ayri cekmislerdir deyip.merhaba
acilen : işten anlayan usta bulun panonuzu düzenleyin !!!
kablo renkler , bağlantılar , siğortalar tümü , kaçak akım dahil ( , siğorta amperleri ) ( siğorta tipi ) , siğorta panosunu büyütün , 8 siğorta fazlalaştırın 11 siğorta çıkarın . siğma siğortaları tümü 25 amper olmaz ,
chnt siğortayı çinden mi ? getirdiniz diyecektim ,
Türkiye de zaten varmış . http://www.chint.com.tr/tr ( reklamınıda yaptık bu arada )
örnek : siğorta panonuz var
Termosifonunuz kaç watt ?
gücüne göre kaç amper siğorta ( b tipi ) olacağı hesabı !!!
ve
bu durumun karşılığında kaç mm2 lık kablo olacağı ?
panodan direk hat çekilmesi gerektiği .
vs gibi
Evet çalışıyor uzatma kablosuyla termosifonun kablosunu taktım çalıştı sigortada sorun yokta. Nötr kesin sıkıntı çünkü elektrik geliyorİlk yüklediğiniz fotoğrafta sigortanın yanındaki kısım yanmış gibi duruyor. Orada nötr hattı ek yapılmış olmalı. Yani termosifona nötr hattı gelmiyor gibi görünüyor. Eğer gözüm yanılmıyorsa.
Başka bir prizden çalışıyor mu termosifon?
Saygılar....
Kontrol kalemi faz ve nötrde nasıl ışık veriyor? Fazda güçlü nötrde de güçlü yanmamalı.Evet çalışıyor uzatma kablosuyla termosifonun kablosunu taktım çalıştı sigortada sorun yokta. Nötr kesin sıkıntı çünkü elektrik geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?