Faydası olmaz hiç bir şekilde. Daha önce konuşuldu forumda. Nötrün kopması kontaktörün bobin enerjisini kesmez. Nasıl yani derseniz onu da izah ettik.Merhabalar.
Nötr kopmasına karşı Ana kolon hattına Kontaktör takmak istiyorum. Aslında hep kafama takılırdı. Nötr kopmasına karşı ne yapılabilir diye. Yine burada Kontrolkalemi sitesinde bir kaç yazı okuduğumu hatırlıyorum. Kofreden hemen sonra takmak istiyorum. Acaba her faz için ayrı ayrı mı kontaktör takmak mantıklı? Sizlere sormak istedim.
Bir sorum daha var. Nötr köfreden önce yani direkten koptuğunda kaçak akım rölesi atıyor mu? Elektrik işi yapan iki kişiye sordum. Böyle bir şeye denk gelmedik. Denemedikte dediler. İçinizde deneyen var mı?
Böyle işleri sizden önce birileri düşündü zaten . @fahri yetiş baba iyi bilir .Bir videoda izlemiştim nötr toprak arasına varistör bağlamışlardı, nötr de kopma olduğunda nötr ile toprak varistör üzerinden kısa devre oluyor, nötr toprak temasından kaçak akım rölesi atıyordu. Bence gayet mantıklı bir koruma, hemde ekonomik. Bunun için topraklamanın sağlıklı olduğundan emin olmalısınız.
Bir videoda izlemiştim nötr toprak arasına varistör bağlamışlardı, nötr de kopma olduğunda nötr ile toprak varistör üzerinden kısa devre oluyor, nötr toprak temasından kaçak akım rölesi atıyordu. Bence gayet mantıklı bir koruma, hemde ekonomik. Bunun için topraklamanın sağlıklı olduğundan emin olmalısınız.
Bu videoya seyretmemissiniz olmalı.
Üslubunuz hoş değil ,olabilir buraya bir konu yazmışlar bizde yardımcı olmaya çalıştık.Böyle işleri sizden önce birileri düşündü zaten . @fahri yetiş baba iyi bilir .
Varistörün burada ne kadar tehlikeli olduğu anlatılmıştı.Bir videoda izlemiştim nötr toprak arasına varistör bağlamışlardı, nötr de kopma olduğunda nötr ile toprak varistör üzerinden kısa devre oluyor, nötr toprak temasından kaçak akım rölesi atıyordu. Bence gayet mantıklı bir koruma, hemde ekonomik. Bunun için topraklamanın sağlıklı olduğundan emin olmalısınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?