nötr sorusu

arkadaslar elbistan termik santralinde 6300 v girişli 400 v çıkışlı yaklaşık 250kva trafoya çok yakın yerlerde nötre kontrol kalemiyle baktıgımda gösteriyor ama ölçü aletiyle ölçtüğümde 220v gösteriyor bazı arkadaşların nötre çarpıldıklarını duydum bu konuda kesin ve net bilgisi olan arkadaşların bilgilendirmelerini bekliyorum şimdiden teşekkürler

Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
genelde fazlardan birinin toprağa sızma yapması sonucu trafo nötründe enerji görülmeye başlar yada fazlardan birinin trafoya çok uzak bir noktada toprağa direk kısa devre olması telin direncinden mesafeden dolayı sigorta atmaz trafo nötr hattında enerji görülür

Vangölü Elek.Dağ.A.Ş de çalışıyorum bu tür arızalara çok sık rastlıyoruz

sevgili emodiyator verdiğin bilgiler için teşekkürler ancak bu bant yollarındaki tahrik istasyonlarından tam 9 tane var ve hepsinde durum aynı her tahrikte 1 tane trfo varyani lokal

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Kullanıcılar
452,395
Son üye
gkmeens

Yeni konular

Geri