Nasıl şarj ederim

Akif72

Üye
Öncelikle herkese iyi geceler elimde şu şekilde bir vidalama var şarj cihazını bulamadım bunun bataryası ni şarj edebilmem için hangi özellikler de bir adaptör olmalı elimde 6v 300 ma adaptör var sarja taktım Bayadır şarjda ama sanki dolmuyor gibi doğru adaptör özellikleri ne olmalı yardımlarınız için şimdiden tesekur ederim

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220601_015815.jpg
    Screenshot_20220601_015815.jpg
    69.4 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_20220601_015741.jpg
    Screenshot_20220601_015741.jpg
    29 KB · Görüntüleme: 10
Öncelikle herkese iyi geceler elimde şu şekilde bir vidalama var şarj cihazını bulamadım bunun bataryası ni şarj edebilmem için hangi özellikler de bir adaptör olmalı elimde 6v 300 ma adaptör var sarja taktım Bayadır şarjda ama sanki dolmuyor gibi doğru adaptör özellikleri ne olmalı yardımlarınız için şimdiden tesekur ederim

5 volt 1 amper bir adaptor veya cep telefonu sarj aleti ile ve TP4056 şarj modülü ile bu cihazi rahatlıkla sarj edebilirsiniz.

images (6).jpeg

5 volt 1 amper bir adaptor veya cep telefonu sarj aleti ile ve TP4056 şarj modülü ile bu cihazi rahatlıkla sarj edebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 88091
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim elimde dolu olan pil de mevcut içindekini onunla değiştirdim yine aynı ışığını yakıyor motor tırr tırr diyor duruyor yani mandreni donderemiyor tam olarak 1 2 saat şarjda tutunca 5 6 saniye çalışıyor sonra yine aynı çalışmıyor pil ini söküp 5 V 2 amper adaptör bağladım direk olarak yine aynı sadece ışığını yakıyor mandreni donderemiyor 2.gorsel kendi pili 1. Görsel elimdeki pil ayrıca volt metre ile pilleri olctugumde 3.6 yi görüyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20220601_154045.jpg
    IMG_20220601_154045.jpg
    451.5 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20220601_154034.jpg
    IMG_20220601_154034.jpg
    385.4 KB · Görüntüleme: 4
1. Pillerin üzerindeki volt değerleri nominal değerlerdir. Tam dolu halde 4.20 volt göstermesi lazım. 4.20 volt'a kadar şarj olmuyorlarsa piller kapasitelerini kaybetmiştir, ondan dolayı güçleri yetmiyordur.
2. Cihaz eski olduğundan mekanık kısmı sıkışmış olabilir. Elle rahat döndürülebiliyor mu?

1. Pillerin üzerindeki volt değerleri nominal değerlerdir. Tam dolu halde 4.20 volt göstermesi lazım. 4.20 volt'a kadar şarj olmuyorlarsa piller kapasitelerini kaybetmiştir, ondan dolayı güçleri yetmiyordur.
2. Cihaz eski olduğundan mekanık kısmı sıkışmış olabilir. Elle rahat döndürülebiliyor mu?
Elle rahat dönmüyor hocam
Birde hocam pil i söktüm o kabloların yerine bir adaptör bağlasam calisirmi 5 volt 2 amper bir adaptör denedim çalışmadı yine yani diyelim pilden vazgeçtim ben bunu kablolu kullanmak için ne yapmalıyım

Birde hocam pil i söktüm o kabloların yerine bir adaptör bağlasam calisirmi 5 volt 2 amper bir adaptör denedim çalışmadı yine yani diyelim pilden vazgeçtim ben bunu kablolu kullanmak için ne yapmalıyım
İyice söküp temizleyip redüktör kısmını silikonlu gresle yağlamak gerekebilir.
2A adaptör yanıltabilir. 18650 piller anlık çok daha yüksek amperlerde akım verebilirler.

İyice söküp temizleyip redüktör kısmını silikonlu gresle yağlamak gerekebilir.
2A adaptör yanıltabilir. 18650 piller anlık çok daha yüksek amperlerde akım verebilirler.
Anladım hocam dediklerinizi yapacağım son olarak anlık olarak çalışıp çalışmadığını daha yüksek volt ve amper adaptör ler ile denesem 10 15 saniyelik çalıştırmamda bir sorun olurmu ve sorun olmaz sa en fazla kaç volt kaç amper trafo veya adaptör ile denemeliyim

bak şimdi, benim kalın kafam diyor ki,(sesli düşünüyorum) ulan bu motorlar genelde 10bin 15 bin devir arası, tork-güç için ortalama 150-180 devir için dişli sistemi yapmışlar. şimdi salak ben bu elle döndürebilir miyim? (nah döndürürüm) bu dc motorlar kalkışta yaklaşık 10 amper gibi bir değer çeker, boşta çalışırken de 1-2 amper çekerler. bakınız motorun çalışma voltajından bahsetmiyorum. yükte çektiği voltaj değişkendir. şimdi sen kalkışta, boşta çalışırken çektiği amperde bir güç kaynağı ile güç verirsen bu motor çalışır mı?

Bende onu merak ediyorum boşta çalıştığını görmem için kaç amper lik bir güç kaynağı baglamaliyim
bak şimdi, benim kalın kafam diyor ki,(sesli düşünüyorum) ulan bu motorlar genelde 10bin 15 bin devir arası, tork-güç için ortalama 150-180 devir için dişli sistemi yapmışlar. şimdi salak ben bu elle döndürebilir miyim? (nah döndürürüm) bu dc motorlar kalkışta yaklaşık 10 amper gibi bir değer çeker, boşta çalışırken de 1-2 amper çekerler. bakınız motorun çalışma voltajından bahsetmiyorum. yükte çektiği voltaj değişkendir. şimdi sen kalkışta, boşta çalışırken çektiği amperde bir güç kaynağı ile güç verirsen bu motor çalışır mı?

Bu da var. Yüksek devirdeki motoru redüktör ile döndürmek zor olabilir. Yine de açıp bakmakta fayda var.

Forum istatistikleri

Konular
129,834
Kullanıcılar
452,662
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Geri