demeraj akımının üstünde bir bir güç kaynağı yeterli olacaktır. örnek 10 amperse 15-20 amperlik güç kaynağı kullanmak gerekir.Bende onu merak ediyorum boşta çalıştığını görmem için kaç amper lik bir güç kaynağı baglamaliyim
demeraj akımının üstünde bir bir güç kaynağı yeterli olacaktır. örnek 10 amperse 15-20 amperlik güç kaynağı kullanmak gerekir.Bende onu merak ediyorum boşta çalıştığını görmem için kaç amper lik bir güç kaynağı baglamaliyim
Voltaj aynı olmak zorunda mı peki 3.6 volt yazıyor 5 volt veya 12 volt kullanılabilir mi bunun da bir sınırı varmidemeraj akımının üstünde bir bir güç kaynağı yeterli olacaktır. örnek 10 amperse 15-20 amperlik güç kaynağı kullanmak gerekir.
3,6 alt sınır voltajdır. 4,2 şarj voltajıdır. (şarj tepe noktası) 5 volt çalışırım der ama zararlıdır. 12 volt sence biraz sınırı zorlamaz mı?Voltaj aynı olmak zorunda mı peki 3.6 volt yazıyor 5 volt veya 12 volt kullanılabilir mi bunun da bir sınırı varmi
Sadece rakam belirtmek için sordum tabiki fazla 12 volt yani maximum 5 volt 2 amper üzerinde bir güç kaynağı edinmem lazım ama anlayamadığım konu 3.7 volt 300 ma adaptör neden bu pili doldurmuyor pil i olctugum de 3.6 3.7 volt alabiliyorum 4 volt dolu olan bir pilde de aynı şekilde dondurmedi mekanik bir problem mi var onu çözemedim hiç çalışmaz sa anlarım ama 1 2 saat şarjda kalınca tetikleyince 5 10 saniye çalışıyor sonra birden duruyor tik tik ediyor çok enteresan gerçekten bu arada çok soru sordum hakkınızı helal edin3,6 alt sınır voltajdır. 4,2 şarj voltajıdır. (şarj tepe noktası) 5 volt çalışırım der ama zararlıdır. 12 volt sence biraz sınırı zorlamaz mı?
s.a kardeşim senin oyuncak 1 pilli küçük bir vidalama ben bataryası çabuk bittigi için 3p olarak dizayn edip kullanıyordum demek ki dikkat edilmesi gereken batarya voltajı akım yüksek olsa bile gerektigi kadar çeker daha güzel döner birde her cihazın tahammül yada stres sınırı var o elindeki oyuncak zorlamaya gelmez anında ısınıp yanar. bu bilgiler ışıgında madren boşta elinle dönmüyorsa motor arızaya girmek üzere yada arızalıdır. uzun bir süre şarjda kalıp 1 kaç saniyede hemen batarya boşalıyorsa 1. batarya bozulmuştur. ölçü aleti ile voltaj gösterir ama power led gibi bir lambayı yakamaz 2.motor sıkışık oldugu için çok fazla akım çekiyor . önce madren çok rahat dönmesi gerekir.Sadece rakam belirtmek için sordum tabiki fazla 12 volt yani maximum 5 volt 2 amper üzerinde bir güç kaynağı edinmem lazım ama anlayamadığım konu 3.7 volt 300 ma adaptör neden bu pili doldurmuyor pil i olctugum de 3.6 3.7 volt alabiliyorum 4 volt dolu olan bir pilde de aynı şekilde dondurmedi mekanik bir problem mi var onu çözemedim hiç çalışmaz sa anlarım ama 1 2 saat şarjda kalınca tetikleyince 5 10 saniye çalışıyor sonra birden duruyor tik tik ediyor çok enteresan gerçekten bu arada çok soru sordum hakkınızı helal edin
1 öncelikle konuya sen cevap verdin özellikle bunu bil özellikle sana sormadımbak güzel insan,
1- batarya (pil veya akü) nasıl şarj olur, hangi şartlarda ve nasıl. kaç volt olası gerekir kaç amper araştır.
2- demeraj akımı akımı nedir araştır
3- pilin sağlamlık testini araştır
sonra gel bana soru sor, çünkü ben sana cevap verirken yoruluyorum.
1- cahil-cühela takımına dert anlatmak kadar zor bir şey yok.1 öncelikle konuya sen cevap verdin özellikle bunu bil özellikle sana sormadım
2 bir şeyi biliyor sun diye herseyi bilmen demek değil
3 soru sorulmasına tahammül edemiyor san hiç konuya dahil olmayacak sin
4 sana birsey sormadım say daha cevap yazma by profosor