Nasıl kompanze ederim

mesutblt

Üye
Katılım
19 Eyl 2010
Mesajlar
36
Puanları
1
Arkadaşlar selamlar;
çalıştığım tesisin 2A akım çeken iki motoru 4 tane buzdolabı 2 tane kliması 18 tane floresan lambası var. Sistem tek fazlı, böyle tek fazlı bir sistemde kompanzasyon nasıl yapılır, 3 fazlı sistemlerde uygulanan yüke göre kademe değiştirme işlemi tek fazlı sistemlerde nasıl uygulanır. Bir önerisi olan varsa yardımlarını bekliyor, şimdiden teşekkür ederim.
iyi günler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Mutlaka kompanzasyon yapmak isterseniz,münferit kompanzasyon düşünebilirsiniz.
 
tek fazlı ise sayacınız buna uygun mu uygun değilse elektrik faturasını daha fazla odeyeceğinizi biliyosunuz demi. ayrıca tek fazlı sistemde neden kompanzasyon yapmak istiyosunuz yukleriniiz 9 kw yı geciyo mu ?
 
illaki kompanze edicem diyorsanız mono faze kondansator alıp sisteme takıcaksınız
 

tedaş sizden kompanzasyon sistemi istemedikçe,yapmana gerek yok,
illa yapacam diyorsan münferit kompanzasyon yapabilirsin.
 
Cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim fakat aklımdaki soru işaretleri tam olarak gitmedi. Münferid kompanzasyon hakkında pek bilgim yok, ephesus83 isimli kardeşim sisteme monofaze kondansatör takmamı tavsiye etmiş, bildiğim kadarıyla 3 faze sistemlerde kompanzasyon kademeleri yüke göre devreye girip çıkıyor, mono faze bir sistemde ne kadarlık kondansatör kullanırım ve bu kondansatörlerin sistemde endüktif yük yokken sisteme kapasitif yük vermemesini neyle sağlarım. Zira teorik olarak bildiğim cosfi yi capasitif yada endüktif (fi=1 uzak her iki yönde de) olması sistemden çekilen akımın artmasına dolayısı ile P= u*i*cosfi eşitliğinde P artacak dolayısı ile sistemin gücünü azaltayım derken arttırmayacakmıyım.
Bu yüzdendirdi monofaze bağlayacağım kondansatörleri endüktif yüklerin devreye girip çıkması ile eş zamanlı olarak devreye alıp çıkartmalıyım diye düşünüyorum.
Yardımalrınız için şimdiden teşekkürler
 
türkçe menüsü olan reaktör bağlanabilen gereken kondansatör ve reaktör ihtiyacınızı kolaylıkla üstünden görebileceğiniz kael varkombi-18 rölesiyle çok rahat yapabilirsiniz bu işletmeyi.
 
Başka bir çözüm fikri olan var mıdır? Sn ephesus dediğiniz gibi faturada bir değişiklik olup olmadığını test etmek istiyorum
 
Son düzenleme:
bana kalırsa flourasanları tektek kondanstör bağlaman lazım alıcıların değerlerine göre bağlayabilirsin
 
arkadasım senin cezaya girme durumun gibi birsey yok sen elektrik faturasını dusururum diyerek mi kompanzasyon yapmak istiyorsun eger boyle dusunuyorsan hic bir yararını gormesin yani faturan degişmez . işletmenin ihtiyacına gore kondasator koyarsın buda pratik olarak yaklasık yukun 3/1 kadardır sececegin kondansator bu kondansatoru direk baglaya bilirsin ama sen takmısın roleye yaz oldugunda klimlar devreye girdiginde ihtiyaca gore bir kondansator daha ilave edersin ama bunu ne amacla yapmak istiyorsun ilk once onu belirtirsen daha iyi olur
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…