Smps teknolojisinin sizin bahsettiğiniz konvansiyonel trafo ile gerilimi düşürüp köprü diyotla doğrultmak teknolojisi ile yakından uzaktan alakası yok . Ne kadar çok icinde eleman varsa da sizin algınızın tersine o kadar iyi . Talebe göre slim olanlari da var .Merhaba. Eskileri hatırlıyorum. Kocaman tombul adaptörler vardı. Prize takardık. Bozulmadan yıllarca çalışırdı. Cep telefonu şarj cihazlarının iç kısmını Elektronik parçalardan oluşturup ufaltmalarını anlıyorum fakat şerit ledler için kullanılan trafoların içini açtığımda dünyanın malzemesini kullandıklarını görüyorum ve bu trafolar o kadar dayanıklı da değiller. Laptop adaptörleri de öyle. İçini açtığımda çok fazla elektronik malzeme var. 220 voltu Dc 12 volta veya 9 volta indirmek için bu kadar malzemeye ihtiyaç var mı? Bu Trafo neden bu kadar büyük?
Ekli dosyayı görüntüle 101300
Elinizdeki led trafosu diyelim ki 12V 30A olsun. Bu 360W yapar. Aynı gücü normal bakır sargılı bir trafodan almaya çalışırsanız kocaman yerinden kaldırırken bile zorlanacağınız bir trafoya ihtiyaç duyarsınız. Bu hem maliyet demek hem yer sıkıntısı demek vs. vs. halbuki aynı işi yapan led trafosu minnacık ve hafif...Merhaba. Eskileri hatırlıyorum. Kocaman tombul adaptörler vardı. Prize takardık. Bozulmadan yıllarca çalışırdı. Cep telefonu şarj cihazlarının iç kısmını Elektronik parçalardan oluşturup ufaltmalarını anlıyorum fakat şerit ledler için kullanılan trafoların içini açtığımda dünyanın malzemesini kullandıklarını görüyorum ve bu trafolar o kadar dayanıklı da değiller. Laptop adaptörleri de öyle. İçini açtığımda çok fazla elektronik malzeme var. 220 voltu Dc 12 volta veya 9 volta indirmek için bu kadar malzemeye ihtiyaç var mı? Bu Trafo neden bu kadar büyük?
bak güzel insan, ben şimdi sesli düşüneyim. sen buradan istediğini al.Merhaba. Eskileri hatırlıyorum. Kocaman tombul adaptörler vardı. Prize takardık. Bozulmadan yıllarca çalışırdı. Cep telefonu şarj cihazlarının iç kısmını Elektronik parçalardan oluşturup ufaltmalarını anlıyorum fakat şerit ledler için kullanılan trafoların içini açtığımda dünyanın malzemesini kullandıklarını görüyorum ve bu trafolar o kadar dayanıklı da değiller. Laptop adaptörleri de öyle. İçini açtığımda çok fazla elektronik malzeme var. 220 voltu Dc 12 volta veya 9 volta indirmek için bu kadar malzemeye ihtiyaç var mı? Bu Trafo neden bu kadar büyük?
Kaliteli olanları dayanıklı, ayrıca anahtarlamalı güç kaynakları eskiden beri kullanılıyor sadece günümüzde çok daha yaygın. Bu arada az bileşen kullanılıyor dediğiniz adaptörler muhtemelen regülesiz olanlardır. İyi bir regülatör devresi epey bir bileşen içerir.Merhaba. Eskileri hatırlıyorum. Kocaman tombul adaptörler vardı. Prize takardık. Bozulmadan yıllarca çalışırdı. Cep telefonu şarj cihazlarının iç kısmını Elektronik parçalardan oluşturup ufaltmalarını anlıyorum fakat şerit ledler için kullanılan trafoların içini açtığımda dünyanın malzemesini kullandıklarını görüyorum ve bu trafolar o kadar dayanıklı da değiller. Laptop adaptörleri de öyle. İçini açtığımda çok fazla elektronik malzeme var. 220 voltu Dc 12 volta veya 9 volta indirmek için bu kadar malzemeye ihtiyaç var mı? Bu Trafo neden bu kadar büyük?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?