Hep merak ettim bu forumda PLC programlayıcıları veya öğrenenmeye çalışan genç arkadaşlar neden basit konularla ilgili sorular soruyorlar ?
Yani demek istediğim Otomasyon işinde "dört başı mamur" bir pozisyondamıyız?
Yoksa tüm internet kullanıcıları fikirlerine "ticari meta" diye kabul edip ifşa etmiyor. Acaba bu noktada yaşanılan problemler de ticari meta özelliğine mi sahip oldu?
Enteresan!
Sanki sadece bir kaç arkadaş ölecekde(ben dahil) diğerleri dünyada kalacak hissine kapılıyorum.
Bilgi paylaştıkça azalmaz tabi sizin dününüz ile bugününüz aynı değilse !
Saygılar !
Edit: "Bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir"(Sokrates) sözünün mânasını kavrıyamadık mı yoksa?
İnsanlar ilk önce bir zahmet kendisi arasın tarasın ; sıkıntı olan yerde illaki yardım ediyoruz ; arama motorunda bile bulunabilecek bir sürü mevzu için yardım eden yok mu diye sitem etmek şaşkınlığın dik alasıdır bence ; burası okul değil ; bizde öğretmen değiliz ; bu işden para da almıyoruz ; kimsenin de bir sürü boş vakti yok arama motoruyla bulunacak mevzulara cevap yazacak kadar.........yaklaşık 15 gündür formu takip ediyorum hep aynı konu ya arkadaşlar bu formun amacı bişeyler öğrenmek ve öğretmek degilmi bir öğrenci en iyi dersi kimden öğrenir tabiki öğretmenden sizlerde bir öğretmen sayılırsınız konuları cevaplamak çok mu zor yani o zaman bırakalım öğretmenleri kaldıralım herkesin çocuğu kendi öğrensin insanlar sizlere bu konularda daha iyi olduğu için soruyor ve yönlendirmenizi bekliyor benim görüşüm bu.
Sn [MENTION=289267]ekotest[/MENTION] haklısınız zaten herkes de yardımcı olmaya çalışıyor bilgisi dahilinde ancak arkadaşlarımın demek istediği ve benim de onlara katıldığım nokta şu ki gerçekten hele de üyeliği olan arkadaşlar için kolay gelen buraya bir soru yazıp haftada bir aklına geldikçe kontrol etmek kim ne yazmış diye. PLC öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım diye hiç yoksa 3-4 başlık benim gördüğüm kadarı. onlara tek cevap vermek gerekiyor "aç google a yaz" çünkü bu derece geniş bir konuyu buradaki hiçbir arkadaş sihirbaz değil ki üç beş cevap vererek onun kafasına soksun. biz buradaki bazı arkadaşların araştırmacı olmamasından işin daima kolayına kaçmasından yakınıyoruz. PLC ödevi yardım, çamaşır makinem bozuldu yardım, bilgisayarım açılmıyor yardım... bu arkadaşlar hiç google a bunları yazıp bir sonuç alamıyorlar da mı buraya yazıyorlar. yanlış anlamayın yine yardımsever insanlarla dolu burası ve oldukça fazla da cevap yazılıyor. ancak biraz araştırma biraz uğraş. PLC ödevi olan arkadaş önce bir ders notlarını açıp bakmak yerine bu işten anlayan sınıf arkadaşına sormak yerine gidip hocasına danışmak yerine buraya yazıyor. biz buna karşıyız biraz hepsi oyaklaşık 15 gündür formu takip ediyorum hep aynı konu ya arkadaşlar bu formun amacı bişeyler öğrenmek ve öğretmek degilmi bir öğrenci en iyi dersi kimden öğrenir tabiki öğretmenden sizlerde bir öğretmen sayılırsınız konuları cevaplamak çok mu zor yani o zaman bırakalım öğretmenleri kaldıralım herkesin çocuğu kendi öğrensin insanlar sizlere bu konularda daha iyi olduğu için soruyor ve yönlendirmenizi bekliyor benim görüşüm bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?