Neden Evlerde Trifaze Kullanmıyoruz?

Trifaze olması,müteahhit kalitesi ! ile de ilgildir.

Sadece müteahhit değil müşteriyede bağlı.Para olduktan sonra gerisi kolay.Villanın tesisatını trifaze yaptık;çünkü müşterinin fırın ve şofbeni trifaze ile çalışıyordu.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Madde 22 – (Değişik ek: RG 30/11/1995- 22479) İZİN VERİLEN EN BÜYÜK YÜK DEĞERİ
Üç fazlı tesislerde nötr iletkeni bulunanımda faz-nötr arasına nötr iletkeni bulunmayanlarda iki faz arasına bağlanacak yükün değeri (bağlantı gücü) en çok 5 KW olabilir. KW' in üzerindeki beslemeler üç farlı sistemle yapılır.
( Değişik ek: RG 25/10/1996- 22798)Bu hükmün uygulanmasında bazı yörelerde teknik zorunluluklardan dolayı değişiklik yapılması, gerekli tedbirlerin alınması kaydıyla, kuruluş Yönetim Kurulu veya Karar organının yetkisindedir.


Yönetmeliklere göre de son söz bölge idaresinindir.
 

Üç fazlı sistemlerde, nötr kopması tehlikesine karşı, uygun sigorta ve koruma ekipmanları ile kullanılırsa hiçbir sorun çıkmaz.
 
İlginç bir yorum,ama bana hiç inandırıcı gelmedi sen bunu bir daha düşün sonra yaz,böyle bir şey yok..

nötr hattının koptuğu bir sistemde bu durumu yakinen gördüm. özellikle elektronik cihazların tamamına yakınında besleme devreleri yanmıştı.
 
3 fazlı sistemlerde nötr kopması durumunda neden cihazların yandığını ben anlamadım. Tek fazdan ne farkı var sonuçta her prize yine bir faz bir de nötr gidiyor. Sadece fazlar farklı?
 
Uzun zamandır bu işin içindeyim çok eskiden yapılmış dış izalosyonu bez nötr teli çıplak tesisat gördüm ama 0,75 ile yapılana hiç raslamadım.Ama nötr telinin kopması 3 fazlı sistemler için çok tehlikelidir arkadaşın yazdığı doğrudur.Bütün cihazlarınız yanabilir.AMAN DENEMEYİN
 
3 fazlı sistemlerde nötr kopması durumunda neden cihazların yandığını ben anlamadım. Tek fazdan ne farkı var sonuçta her prize yine bir faz bir de nötr gidiyor. Sadece fazlar farklı?

nötr hattı ilk bağlantı noktasından koptuğunda cihazlar birbirlerine nötr hattı üzerinden seri olarak bağlanıyorlar. her cihazın iç direnci farklı olduğu için seri bağlı direnç sistemleri oluşuyor. dirençler farklı olduğu için her birinin üzerinde oluşan gerilim düşümleri sebebiyle cihazlar yanıyor. dengeli bir yük sistemi oluşmadığını göz önünde bulundurun.
 

Abi bu kısmı anlayamadım. Açıklayabilirseniz çok sevinirim.

Saygılar
 
3 fazla beslenen dairede nötr kopması sonucu Tv ve teyipin yandığına bende şahit oldum 40w 60 lık lambalar sanki 1000 lik projekteör gibi ışık veriyordu en çok şaşırıdığımda prizde ki gerilimi ölçtüğümüzde 400V civarında bi değer göstermesiydi Nötrdeki arızayı giderdikten sonra lambalar normal ışık vermeye başladı diğer problemlerde düzeldi
Acaba gerilim neden o kadar yüksek göstermiş olabilir yada benmi hatalı ölçüm yaptım
 
Arkadaşlar siz makinalara yanlışlıkla nötr yerine çift faz veriyorsanız ayrı konu;ama normalde trifaze evin içine geldi mesela diyorum dairede 18 tane sigorta var R-S-T-yi sigortanın altından girdikmi trifaze atlama barasını taktıkmı,çıkışlardanda linyeleri dagıttıkmı siz burada hata yapar nötr yerine prize çift faz verirseniz dediğiniz olur ancakdiger türlü böyle birşey söz konusu olamaz,bir düşünün hatalı baglamadıgın sürece prize bir faz birde nötr verdik nötr hattını kestik prizin ayagında r fazı vardı mesela oraya t fazı nerden gelecek nötr iletkeni kesince bana izah edermisiniz..
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…