CEMİL ÖZTÜRK
Üye
Allah yazdıysa ne desin
öğrenmeye çalışıyor
ustam dalaşma diye bir şey söz konusu değilBen o yazdıgımda bilgiçlik taslamadım bunu bilesin
sadace düşünce mi yazdım dogru yanlış
bu dalaşma niye
hocam siz giderken belki biz geliyorduk
bak piliç in kuluçka tesisindede buna benzer durum olmuştu
bilirsiniz siz her şeyi ya o tip yerlerde nem ve sıcaklık çok önemlidir
2 yıldır sistem çalışıyor
o tesisi yapan firmada yapamazlar demişti
adamlar hollandadan telefon edip nasıl yaptınız diye sordular
bu işler hesapla bitmiyor deneyip görmek lazım
biz o işle ilgili çalıştıysak yorum yapıyoruz
acaba siz imalat yapabiliyormusunuz
yoksa kitap üzerinden mi
birde neden karalamaya çalişıyorsunuz
mumcu adında üyemiz plc otomasyon yapan varmı diye soru soruyor e siz yok kimse yapamaz diyorsunuz
biz yapıyoruz diye yazıyoruz inanmıyorsunuz
kapasitesini verdiginiz çiiler istiyorsunuz çalışma yapıyoruz kapasitif degerleri begenmiyorsunuz birde kondanser evaporatör ü büyük seçilmiş diye
şimdi biz sogutma kompresörünü türkiyede ilk yapan firmayız [ zaten yapabilen yok] diyecegim siz onada inanmayacaksınız hemde amonyak kompresörü evet biz yaptık
ha tabiki siz yine olmaz diyeceksiniz
belkide zihniyetimizi degiştirme vakti geldi geçiyor bir düşünün
ÜNLÜ BİR SÖZ VAR ÇOK GEZEN Mİ ÇOK OKUYAN MI
ustam dalaşma diye bir şey söz konusu değil
sayın hemmuhhemtek bilgi talebinde bulunan konumunda !
sizin sayın hemmuhhemtek e ( ne dersiniz ?) diye sormanız tuhafıma gitti
ben burada doğruluğundan emin olduğum bilgileri paylaşıyorum
zira yurdum insanı hata yapıp maddi manevi zarara uğramasın
siz kimselerin yapamadığı işleri yaptığınızı söylemiştiniz
olmaz işleri imkansız projelere çözüm bulduğunuzu yazmıştınız
mesela neler yaptınız diye bir soru sormuştum cevap veremediniz
şuana kadar yazdıklarınız ise ne iştiğal ettiğiniz konunun mühendisliğine uyuyor
nede duymadığımız bilmediğimiz bir konu hakkında tek satır yazmış değilsiniz
Allah selamet versin işiniz gücünüz yolunuz zihniniz açık olsun
selametle....
1- ulaşmaya çalıştığınız sonuca verdiğiniz kriterler ile cevap vermek hayli güç ! Böyle bir işin nasıl yapılacağını buralardan aldığınız bilgiler ile imal etmeniz sizin ve müşteriniz açısından son derece yanlış bir yöntem. Konun uzmanı firmaları tesisinize davet edin ve sizin burada bahsetmediğiniz ve yapılacak hesaplamalarda önemli diğer mühendislik bilgilerini alsınlar ve size gerek fiyat gerekse cihazın teknik bilgilerini içeren detaylı teklif sunsunlar diye düşünüyorum.
2- Hadiseyi klasik XXXX marka hassas klima çözebilir denilebilir ama laboratuar da yaptığınız işin hassasiyeti açısından sistemin 4 mevsim içerisinde ısıtma ve soğutma yaparken farklı istekler ortaya çıkacaktır.
3- Gerçek bir proje ise; Soğutma ısıtma akıllı ve doğru senaryo ile kumanda edilen bir otomasyona bağlanmasını öneriyorum. Otomasyonun yaptığı sıcaklık ve nem grafiklerini kontrol etme kaydetme çıktı alma vs gibi özelliklere sahip olması tercihleriniz arasında olsun. Böyle bir cihazın çalışma prensibi vs hakkında buradan bilgi vermeyi doğru bulmuyorum. Zira bu işi yapan profesyonel usta ve mühendislerimize haksızlık olur düşüncesindeyim.
Bu bilgiler bir ders konusu ise:
….
Yardımcı olabildiğim ümidi ile…..
Değerli üstadım @milanos ; yukarıdaki yazınızı okuduktan sonra bir hayal kırıklığı yaşadığımı belirtmek isterim. Bu hayal kırıklığıma rağmen sorularımı sormaya devam etmek istiyorum. Çünkü bu konuda bir amacım var. İmzamdaki yazıda da belirttiğim üzere, amaçlamak kolay amaca ulaşmak zordur. Bu zorluğu aşacağıma inanıyorum.
Yazılarınıza numaralandırma yaparak sorularıma ve yorumlarıma devam ediyorum.
1- Burada sorumdaki eksikliğin ne olduğunu söylememişsiniz. Sistem elbette ki değişken bir dış havaya göre tasarlanır ancak ben sadece bu koşuldaki durumu öğrenmeye çalışıyorum. Bunu öğrenirsem bir sonraki aşama başkası olacak. Oysaki yukarıdaki cümlelerinizden çıkardığım sonuç; işin nasıl yapılacağını benim bilmem yerine bir bileni çağırmam. Ancak işi ister yapayım, ister yaptırayım, yapmaya çalıştığım şey doğru olan sistemin nasıl olduğunu anlamaya çalışmak. Eğer ben doğru olanı bilmiyorsam, yapılanın her açıdan efektif bir sistem olduğunu nasıl bilebilirim ki?
öğrenmeye çalıştığım şey akıllı ve doğru senaryo. Çok çok özel bir alana mı girdim ki işi yapan mühendis yada ustalarımıza haksızlık olacağını düşünüyorsunuz. Bu platformun amacına uygun soruyu sorduğumu düşünüyorum. Yapılmış herhangi bir tasarımı istemiyorum. Sadece doğru olanı öğrenmek istiyorum.
Öğrenmeye çalıştığım bilgi bir ders bilgisi olsa dahi, bir dersin sadece ders için değil, gerçek bir proje oluşturabilecek şekilde verilmesi gerektiğine inanıyorum.
Sizin açtığınız bu konu ülkemizin kanayan yarası diyebiliriz. Burada konuşmaya çalıştığımız cihaza ihtiyacı olanların, yanlış bilgilendirilmesinden dolayı milli servetimiz oluk oluk saçma sapan cihazlara ödenmek üzere yurt dışına gidiyor.
velhasılı kelam sayın hemmuhhemtek varmak istediğiniz yer; bu kriterlerdeki cihazın çalışma prensibi nasıl olmalı, ne şartlarda dizayn edilmeli vs ise en zor yöntemi seçmişsiniz ve yineliyorum konu hakkında sizi tam anlamı ile bilgilendirmek için burada yazılacaklar değil kitap inanın ansiklopedi olur
verdiğiniz şartlarda çalışacak cihaz ın iplik tekstil vs laboratuvarı olduğunu ve bu alanın bulunduğu coğrafi bölge ve mahal in büyüklüğü hakkında tahminde bulundum ! ama siz bu tahminim için bir yorum yazmadınız
siz burada böyle bir cihaz nasıl yapılır ?
hangi karakter de çalışmalı ?
hangi sıcaklıkta ne yapmalı ?
hangi nem oranında ne olmalı ? gibi gibi soruların cevabını istiyorsunuz
siz amacınızın ne olduğunu yazmaktan çekinirken
öğrenmeye çalıştığınız bilgiler faydalı model - patent almaya layık bu bilgileri buradan size niye versinler ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?