nemli bölgede kalan elek. motoru

cakir

Üye
Katılım
24 Tem 2007
Mesajlar
78
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık olarak 2 aydır aşırı nemli bölgede kalan elektrik motoru hiç çalıştırılmadı. Şimdi çalıştırılmak isteniyor. Bir sıkıntı oluşur mu?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
koruma sınıfına bağlı olmakla ilgilidir ama normal motorlara su girmadikce birşey olmaz senelerdir limanda çalışan motorlar var.
yeni tip motorlar rutubetli yerlerde çalışacaklar için motor içerisine ısıtıcı konuyor motor çalışmadan ısıtıcı motoru ısıtıyor.
seninde imkanın varsa motor sargılarına doğru akım vererek ısıtma ve kurutma yapabilirsin.
 
arkadasım nekadarda olsa içinde bir nem oluşmuştur yanarsa mecburen sökücen en güzeli bunu bildigin halde söküp kurutmandır.motorun yanması için bir damla su bile yeterli. kolay gelsin
 
sigorta attırabilir.bununla karşılaşırsan motoru kurutman gerekir.en kötü ihtimal motor buatını dibinden gevşet araya 2adet pul koy vemotoru boşta çalıştır.belli bi süre sonra motor nemikuruyacaaktır.sigorta atıyosa iptal etmeyi unutma.benim başıma gelmişti ben denedim oldu.
 
ufak bir bakımdan geçirmek klemens kutusunu ,ön ve arka kapakları açıp herhangi bir sıvı birikmesi olmuşmu bakmakda fayda var.
birde megerle yalıtım kontrolü yapıp çalıştırıla bilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,046
Mesajlar
922,786
Kullanıcılar
451,307
Son üye
aysun kalyon

Yeni konular

Geri
Üst