Selamlar. Nordmende 58f351 model tv açılışta logo çıkıp 1 sn sonra görüntü gidiyor. Telefon ışığıyla ekrana baktığımda görüntü çok silik. Ama tuhaf olan tv yine fişi çekip taktığımda tv yeniden başlamıyor yani logo çıkıp son ekranda mesela menüde bıraktıysam menüde geliyor. Normalde açılış geçiş ekran vs çıkmıyor. İçini açtım bir konsanstör şişmiş. Ama bence yazılım hatası. Fabrika ayarlarına getiremiyorum çünkü ekrandan takip çok zor.
Not: Bunu yazarken sorunu çözdüm ama yinede aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yol göstermek için konuyu açtım. 3 telefonun ışıkları açıp ekrandan fabrika ayarlarına döndürdüm sorun çözüldü. Ama ben yinede kartın fotosunu atayım tv de şu an bi problem yok. Ayarları tekrar yapacağım. Kartta işlemciler üzerinde soğutucu kullanılmış. Bunu beğendim. Kondanstörü en kısa zamanda değiştireceğim. Şişme nedeni ne olabilir.
Kullanıma bağlı kondansatörlerde ki kuruma.
Şişmiş kondansatörün yanında duran 2 tane siyah kondansatörlerde de kuruma başlamıştır, 3 tanesini de değiştirin.
Geceleri yatarken TV yi kumanda dan stand by konumda bırakmayın. TV nin enerjisini tamamen kapatın veya prizden fişini çekin. Uzun zaman kondansatörler de kuruma sorunu ile karşılaşmazsınız.
Kullanıma bağlı kondansatörlerde ki kuruma.
Şişmiş kondansatörün yanında duran 2 tane siyah kondansatörlerde de kuruma başlamıştır, 3 tanesini de değiştirin.
Geceleri yatarken TV yi kumanda dan stand by konumda bırakmayın. TV nin enerjisini tamamen kapatın veya prizden fişini çekin. Uzun zaman kondansatörler de kuruma sorunu ile karşılaşmazsınız.
Tekrar selamlar, aynı problem yine oldu. Yaklaşık 40 güne yakın sorunsuz çalıştı diğer kondanstörlerin etiketi görünmediğinden dediğiniz gibi üçüncüde değiştiririm diye ni daha açmamıştım. Yarın açıp etiket değerlerine göre alıp değiştireceğim. Tv yi tekrar telefonun feneri ile fabrika ayarına aldım ama görüntü gelmedi. Yine silik şekilde. Konsanstörden dolayı bunu yapacağını düşünmüyorum. Ya da neden yapmış olabilir. Ne yapmalıyım.
Hocam yanlış anlaşılma olmasın. 1 ay bu şekilde kulladım ondan ihtimal vermedim. Akşam açınca anakart flexi çıkarıp ledler çalısıyorumu kontrol edicem. Muhtemelen sizin dediğiniz gibi kondanstör dahada şişmiş şekilde görürsem sizin dediğiniz şekilde daha ucuza halledicem. Ben kötü senaryoya hazırladım kendimi zaten diğer kondanstörleride beraber değişmek için etiket değerlerini almalıyım. ilk açtığımda bunların fotosunu çekmemiştim. Yani her durumda açılacak ve kondanstörler zaten değiştirecem. Servis olayına gelrisek çöpe atarım yine de servise gitmem. dürüst esnaf maalesef çok az
Resimde sağ üstte tv kartından ledlere giden ve dipteki bilgi etiketinde led driver yazan iki adet 0.25 lik sanırım kablo var. bunlara 12v dc verip ledlerin sağlamlığını test edebilirmiyim
tv de kullanılan LED lerin şerit ledlerle farklı olduğunu öğrendim. yani 12v ile test edemeyiz ama bilinen bir değer aralığı varmı. şişmiş kondanstörü buldum ama sağlamlarıda değişmek istiyordum onları bulamadım. şimdilik şişiği değişeceğim. umarım görüntü gelir. ama ledleride paneli açmadan bu kablo ile test edebilirmiyim? nasıl test edebilirim
Test cihazım yok ama bu kablo sanırım anakarttan led driver a gidiyor doğru mu. Burdan multi metre ile ölçüm yapabilir miyim. Bu arada şişik kondanstörü değiştim ama görüntü gelmedi. Takmadan önce yeni kondanstörü test etmedim ama sıfır malzemenin de bozuğu bize denk gelmemiştir sanırım . Diğer iki kondanstör fotodaki gibi sağlam görünüyor ama tv yi tıkladıktan sonra aklıma geldi ölçmek. Başka paneli açmadan sorunun ledlerdemi olduğunu nasıl öğrenebiliriz.