Notebook Adaptör Tamiri İçin Kablo Seçimini Nasıl Yapmalıyım

honor54

Üye
Katılım
30 Kas 2021
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
24
Kullandığım bilgisayarın adaptörünün kablosu uç kısmından bozuldu, kablo içeriden kırılmış temas etmiyordu. İnternette satılan hazır kablolardan aldım değiştirdim. Günlük kullanımda her şey güzel ama güç gerektirecek işler yapıldığı an kablo aşırı derecede ısınıyor. Anladığım kadarıyla satılan soketli kabloların neredeyse tamamı 65 watt ve asağısı adaptörler için yapılmış. Bu ikinci kablom önceki de muhtemelen ısındığından hemen bozuldu. Elimdeki adaptör 19.5V 6.25A, 120W'lık bir adaptör. Buna uygun nasıl bir kablo kullanabilirim ya da daha farklı bir çözüm yolu var mıdır? Malum yeni adaptör alsak çok pahalı, adaptörün kendinde de bir sorun yok tamir etmeye çalışıyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
 

Evet yonlendirmenizi bekliyoruz. Hadi sarj kablosundan değil nereden o zaman. Takipte kal dediniz takipteyim. Sagdan soldan sitelere yönlendirmek bir fayda dokunmuyor. İcraatlerinizi bekliyoruz.

Bak arkadasimiz da yorum yazdı. Sizin değerli yorumlarınızı dört gözle bekliyoruz.

Tamam ama şuan ekli şekilde kullandığımı söylemiştim, ekin eski kablo tarafı gram ısınmazken diğer taraf ısınıyor sizce de sorun kabloda değil mi o zaman?
 
Tabi ki takipte kalacaksın çünkü sen en büyük hayranlarımdan birisin Serkan Kardeşim
O zaman siz kabloyu kalınlaştırıp takın. Isınma gidecek mi? görelim bakalım. Benim şarj cihazı 90 watt lık çok ince bir kablosu var hemde çin malı. Ama hiç bir şekilde ısınmada yoktur. Sizin sorununuz o kablo değil. Çok ısrar ediyorsunuz. Değiştirin ve sonucu söylersiniz. Bende hata yapabilirim. Ben hatalarımdan ders çıkarmasını da bilirim. Forumun yüzde 90 ı da büyük ihtimal laptop kullanıcısı. Buyrun kabloyu değiştirin ve ısınma ortadan kalsın.

Şunu da ekleyim siz o kablonun ısınıp kopmasına şükredin. O kablo kopmasa sizin bilgisayar mefta
Gelelim çözüm yollarına;
Öncelikle bilgisayar aşırı akım çektiği o oyunu açın ; Sonra adaptörden kaç amper geçiyor ölçüm yapın. YAvaş yavaş ilerleyelim bakalım. sorun nereden çıkacak.
 
Son düzenleme:
Size ait olan kablo ve bilgisayar resimlerini ısınan kablonun resimleri falan gerçeklerini paylaşın. Müneccim gibi konuşuyorum burada
 

Ortaya saçma salak bir tutar bilgi olmadan yazıp sonra da siz yapın deneyin demek çözüm üretmek yerine muhalefet olmaktan başka bir şey değildir. Sorunun bilgisayarda olduğunu söyleyip kenara çekiliyor siz kabloyu değiştirin gorelim gibi bomboş muhabbet ediyorsunuz.

Kac mesajdır kablo neden ısınır diye soruyoruz saçma sapan farklı şeyler atıyorsunuz.

Yardım etmek yerine ortalığı karıştırmaya devam edecekseniz forumdan uzaklastirilacaksiniz. ( sizi uyarıyorum )
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…