ölçmedim datasheet te yazıyor
www.hittite.com bir firma bu diğeride
www.rfmd.com
bu firmaların rf ile ilgili bir sürü ürünü var. bir firmada askeri projelerde kullandım.kaliteli ve güvenilir. military speclerinde ürünleri var.
senin seçmen gereken rf lineer power amplifier bu mesafeyi uzatmanın bir yolu
diğer yol alıcı hassasiyetini arttırmak olacaktır. ( eğer alıcı sağarsa 100w ta bassan mesafe uzamaz)
modul eğer data moduluyse mesafe için bir iki tavsiyede bulunayım. (programla ilgili)
1-data göndermeden önce modul donanım senkronizasyonu için mutlaka eit aralıkta 1010101010101 dizileri göndermen (preamlbe)
2-preamble arkasından hiç gecikme yapmadan hemen data göndermelisin
3-data paketini 1 kez değil 5-6 kez göndermelisin herpaket arasına 10ms boşluk koyularak
rf ile ilgili olanlarda
1-verici yada alıcı anteni modullere yakın olmalı.eğer uzaksa kaybı az olan ama 50ohm empedanslı coax kablo kullanılmalıdır.
eğer kablo empedansı ve anten empedansı vericinin empedansına match değilse SWR (standing wave ratio) dediğimiz olaydan dolayı vericinin çıkışını bile yakabilirsin (genelde çıkışı yuksek olan modullerde).bu olmasa verici antene tam gücünü basamıycaktır.dolayısı ile mesafe düşecektir.
2-rf konusunda gnd çok ama çok önemlidir.eğer alıcı ve verici modulerinin gnd bağlantısını iyi yapmazsan verim düşer
rf başlı başına bir devlet zaten
konusunda iyi tanıdıklarım var .
udea firmasından Nevzat bey var. udea modullerin tasarımcısı.ilgilenirsen özel mesajdan cebini veririm.
bide hava aracı deyince ilgimi çekti. bende ankara thk da model uçak rehber öğretmeniyim gönüllü olarak 7 senedir uğraşıyorum.
bizde
www.modelucak.net sayfasından bakabilirsin fpv uçuşlarımızda var.videolarda o sitede. siteden ankara model uçak pilotları bölümünde murat örs diye bakabilirsin. uçaklarla ilgilide yardımcı olmaya çalışırım.
kolay gelsin