o.g kablo ekleri

Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
trafoyu besleyen o.g. kablosu yapılan kazı çalışması sırasında 3 farklı yerden hasar aldı. bu yerler ek muflarıyla eklendi. kabloya enerji verildi. tesis şu an için faal olarak çalışıyor. ileride kablo sorun çıkartır mı?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Maalesef kimse buna garanti veremez.
Yapılan ekteki işçilik ve kullanılan ek malzemesinin kalitesi ile beraber , devamlı nemli , ıslak bir toprak ise kuru toprağa göre arızalanma ihtimali daha fazladır.
 
Maalesef kimse buna garanti veremez.
Yapılan ekteki işçilik ve kullanılan ek malzemesinin kalitesi ile beraber , devamlı nemli , ıslak bir toprak ise kuru toprağa göre arızalanma ihtimali daha fazladır.

Aynen bu şekilde,yapılan işcilik ve kullanılan malzemeye bağlı olarak kullanım süresi artar.
Başarılar...
 
ek yaptıgınız yerleri unutmayın ilerde bi arıza oldugunda bakacagınız ilk yer kablo ekleri olsun..
 
arkadaşlar og kablo eklerinde en önemli iş ısı büzüşmeli ek malzemesini ısıtırken içinde hava kalmaması gerekir birde ek yerinde toprak ekranının iyi birleştirilmesi gerekir çünkü orada manyetik alan fazla olur bu da ek yapılan kısma zarar verir
 
xlpe kablosunun nasıl eklendiğini görsel anlata bilecek bir arkadaşımız varsa lütfen yardım bekliyorum..
 

Tedaş Gölbaşı Eğitim Merkezi'nde çekilen bu video XLPE kablo ek mufu yapımını görsel olarak çok iyi sunmaktadır.Emeği geçenlere teşekkür ederim.Bu video linki başka siteden alıntıdır.
 
...Orta Gerilim konusunda yıllarca çalışmış ustalar çok iyi bilirler. Kablonun ek yapılması veya patlamış yerden ek yapma konusunda iyidirler. Ki, Orta Gerilim ustası, montajı ona göre sağlam yapar. Aynı XLPE kablosunun trafoların buşinglerine montajı esnasında, herhangi bir gevşeklik bırakmadan hareket etmeleri gibi. Bu konudaki ustalar zaten bilirler, eğer buşinglere somunlar iyi sıkılmazsa, patlamaya bile neden olur.

-----------------------------------
"Bir işi yaparken, karşınızda işin ehlili
varsa, karışmayın."
 
vidyo için çok teşekür ederim. Şu an 40 adet 36 kv 240 lık kablo eki yatım. Paylaşım için teşekür ederim. Eksiklerimi gördüm.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…