Odamın Elektriğini Üretmek

Sayın avehbi arkadaşım.
Anladığım kadarıyla elinizdeki paneli fazla masraf etmeden değerlendirmek istiyorsunuz. Sadece odanızın aydınlatmasında kullanmak isterseniz, bir adet 12 v. 7 ah. akü ile bir de şarj ünitesi alırsanız panelle bu aküyü şarj edersiniz. Bir de 12 v.la çalışan led lamba alırsanız bu aküden sadece odanızın aydınlatmasını yapabilirsiniz. Bu durumda invertöre gerek kalmaz.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
hava güneşliyken ve güneş batınca odanı kaç saat kullandığında önemli. odan 600w çekiyorsa, günlük 12 saat kullansan ve yarında güneş panelin güneşlense; en az 3600w gücünde bir akü kullanmalısın.
 
Yok. Saat 17.00 den sonra kullanmayı düşünüyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…