Çizimi yaptıysan, yükleme cetvellerini hazırlarsın, kurulu güç ve talep güçleri bulursun. Daire talep gücü, ilk 8kW 0,6, geriye kalan yük değerini de 0,4 ile çarpıp, toplamıyla bulursun. Dairelerin ya toplam talep güçlerini eşzamanlılık katsayısı ile çarpıp (doğrusu bu yöntemdir) ya da toplam kurulu güçlerini eşzamanlılık katsayısı ile çarpıp, dairelerin toplam talep gücünü bulursun. Asansör kurulu güçlerini 0,55, diğer ortak mahal yükleriniyse, 1 ile çarpabilirsin. Sonrada daire, asansör ve diğer ortak mahal yüklerinin talep yüklerini toplarsın, toplam talep gücünü bulursun. Ortak mahal için sosyal tesisler gibi büyük yüklü alanlar varsa; o zaman aydınlatma ve mekanik yükleri için 1, priz yüklerininse, ilk 10kW değeri için 1, geri kalan yüküyse 0,5 eşzamanlılık katsayısı ile çarpılıp, toplam eşzamanlılık yükü bulunur.
Trafo, toplam yapı kurulu gücü, eşzamanlılık katsayısı ve kayıp faktörü değerlerini çarpıp, güç faktörüne bölüp, çıkan değerin bir üst güçteki standart trafoyu seçersin. İleriye dönük aynı arazide ek yapı veya yapıda ek yükler öngörülüyorsa da, çarpıp kısmına, ileriye dönük yük artış planı katsayısını (mesela %20'lik artış için, 1,2) da eklersin.
Trafo gücünün hesabından sonra; uygun kesici seçimi, sonra kesici nominal akımını taşıyabilecek nominal akım taşıma kapasitesi olan kablo kesiti seçimini yaparsın. Ondan sonra seçtiğin kablo kesitini, OG gerilim ve güç düşümüne göre incelersin. Kesit bu açılardan da uygunsa, ilk belirlediğin kablo kesitini alırsın; değilse de, bir üst kesitten başlamak üzere daha büyük kesitler için gerilim ve/veya güç düşümünde sağlanmayan değerleri sağlamaya çalışırsın.
Ama daha daire talep gücünü dahi hesaplamayı bilmiyorsun madem; OG hesapları ve akım, kaçak akım koruma, vb seçimleri yapma konusunda dikkatli olmanda, hem mal hem de can güvenliği açısından, fayda var.