OG'den Referans Alarak Kompanzasyon Yapmak

Sn scorpion eyes,
öncelikle 1000 metreye kadar akım bilgisi taşıyabiliyor olmamızı ütopik bulmanız beni sevindirdi. Demekki ütopik bir şeyi başaran bir ar-ge yapımız var. Çözüm, akım bilgisini akım trafosu yakınında gerilime çeviren ve bunu 1000 metreye kadar uzaktaki cihazlarımızda kullanan bir elektronik yapıda. Gerilim düşümü olabilir derseniz, onuda düşündük elbette.. 1000 metrelik rulo ile fabrikamızda testlerinide yapıp denedik ayrıca..merak edenler 1000 metre rulolarıyla bizi ziyaret edebilirler

 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Faydalı bir arge çalışması olmuş. Sistem Üzerinde emek harcanarak deneyler yapılarak oluşturulduğundan sonuçlarınında sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Artık önemli not olarak yazdığım açıklama geçerliliğini kaybetmiş bulunmakta

1000m uzaktaki mesafe ile hemen yakından alınan bilgiler arasında hata % kaç bunu denediniz mi?
 
Hata oranı yakın mesafe ile uzak mesafe arası %5 civarında, onu da cihazımızı tekrar kalibre ederek daha aşağılara çekebiliyoruz.
 
Yani hücre içinde bulunan sayaç panosundaki 600/5 akım trafolurun K-L uclarını RGR ye girdiğimizde diğer trafolarında beslediği alıcıları O.G bölgede A.G Olarak yapıcaz 12 kademede nasıl dağıtım yapıcaz trafoların sabitlerini nasıl ayarlicaz biraz daha açıklarmısınız.
 
sn ykp55, normalde trafo sabiti kullanmaya gerek kalmıyor bu uygulamada. Her trafoya ait yükleri otomatik kompanzasyonla düzeltiyorsunuz, trafo endüktivitesi ve diğer düzeltilmeyen reaktif enerji ise OG deki akım bilgisine göre çalışan kompanzasyon cihazı-panosu ne derseniz, tarafından bağlı olduğu trafo üzerinden düzeltiliyor.
Örnekle açıklamak gerekirse; 5 adet trafonuzda 5 ayrı otomatik kompamzasyon ile düzeltme yaptınız ancak toplamda 20 kvar endüktif değer düzeltilemedi, bu 5 trafonun toplam endüktivitesi de 60 kvar olsun, toplam 80 kvar endüktif değer var, OG hatlarının toplam kapasitif etkiside 50 kvar olsun, net değer bu durum için 80-50=30 kvar endüktif olacaktır. akım trafosundan bu değer okunacak ve OG den bilgi alan cihaz 30 kvarlık kondansatör devreye sokacaktır.
Herhangi trafoya (örneğin OG den bilgi alarak çalışan cihazın bağlı olduğu trafoya) otomatik kompanzasyon koymazsanız bu durumda OG bilgisi ile çalışan cihazı daha büyük seçerek de aynı sonuca ulaşabilirsiniz. Ancak tüm kompanzasyonu tek noktadan OG bilgisine göre yapalım derseniz düzeltme yapılan trafo aşırı yüklenebilir.
 

Sn. dinamik, akım trafolarından alınacak bilgiyi bir GPRS modemle sayaca iletmeniz 1000 metreye kadar kablo çekmekten daha kolay olmaz mı? Yani röleye cosfi bilgisini kablosuz olarak uzak bir mesafeden iletmek (Uzun hatlı ve hatbaşından ölçümlü yerler için) daha pratik değil mi? Bu şekilde bir uygulama yaptınız mı daha önce (Yapıldı mı onuda bilmiyorum...)
 
Sn genç arkadaş,
GPRS modem düşünmedik hiç, mümkün olabilir. Kablo ile taşıma konusunda da bugüne kadar 100 metreyi geçen bir uygulama karşımıza çıkmadı. İlk trafo genelde yakın ve bağlantıya müsatitti. 10 un üzerinde uygulama yaptık en küçüğü 22.5 kvar (sabit kondansatör yerine) ve en yüksek yüksek 2.2 mVAr uygulama yaptık, çok trafolu bir üniversite kampüsü, her ay 10000 tl civarı ceza ödemekteydiler, şimdilerde %5 ve %1 gibi çalışıyor.
 
kullanmış oluğumuz rölenin modeli önemlimidir . ben bu uygulamada entes rg312c/cs modeli kullanmamda bir sakınca varmıdır.
 
Evet resimdeki gibi OG referanslı RGKR yi hat başına koyup kompanzasyon panomuza referans alacağız.Mantık budur.Piyasada OG Referanslı RGKR Siemens Janitza Prophi'de vardır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…