Oksitlenmiş Devre

desing

Üye
Katılım
17 Eki 2008
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
40
S.a. arkadaşlar oksitlenmiş devreyle ilgili bir sorum olacaktı.
Dijital Fotoğraf makinası havuza düştü, haliyle bozuldu çalışabilir duruma getirmek zor diyorduk aradan 1 yıl geçti fotoğraf makinasına bir pil takıp deniyim dedim çalışmadığını bildiğim halde ama ne olduysa çalıştı.
Çalışıyor fakat tam fonksiyonlu değil mesela bir fotoğraf çektikten sonra kendi kendine kapanıyor video moduna aldıktan sonra kayıt denildiğinde kapanıyor neyse ben makinayı dağıttım devrede oksitlenmiş yerler gördüm buraları temizlediğim anda düzeleceği kanaatindeyim ama sizden bilgi alarak oksitlenmiş devreyi en iyi nasıl ve neyle temizlememi önerirsiniz?:confused:
 
evinizde kolay bulunabilecek malzemelerden bahsediyorum.
diş fırçası ve ispirto kullanabilirsiniz. fakat temizler temizlemez kapatmayın cihazı kurusun öle toplayın (ispirto uçucu olduğu için çok uzun sürmez kuruması). Bu iş için özel temizleme kimyasallarıda var fakat temin imkanı kolay ve maliyet düşük diye tavsiye ettim.
 
Zayıf bir ihtimal tekrardan tam fonksiyonla çalışabilmesi ama diğer yandan denemekte fayda var. Eczanelerden temin edebileceğin alkolle temizlemeyi deneyebilirsin. Bir kaç cep telefonuna hayat öpücüğü verdiğini biliyorum.
 
Son düzenleme:
Philips in kontakt spreylerinden kullanmanızı tavsiye ederim. Biz smd kartlarda kalan lehim pastalarını ve tortuları bununla temizliyoruz.
 
hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar. oksitlenmiş yerleri temizledikten sonra bakalım ne olacak.son durumu buraya yazarım.
 
:)yazılanları okudum kimseye önermıyorum ama bır zamanlar çok ıyı para vererek aldığım cleron 500 bilgisayarım uzun sure kullandığımdan dolayı ana kart oksıt değıl ama bulunduğum ortam dan dolayı toz toprak olmuş ve arıza yapmıştı el vurulacak gıbı değıl soktum ana kartı banyoya goturdum sicak suyla bır guzel yıkadım piril piril oldu koydum balkona yazın guneş altında bır gun durdu topladım hala çalışıyor pik proğramlama işini bu bilgısayara yaptırıyorum okadar duşuk hiz olmasına rağmen win98 kurulu internette en hızlı bılgısayarlara taş çıkartacak durumda yanlız belleğı yukselttım:)
 
hehe hocam denk gelmiş diyelim ama hoş da olmuş gerçi kendinde önermiyorsun da , devre temizleme işi için kontak sprey :D diye ara bence bulabilirsen onlar birebir o olmadı alkol yada tiner de işini görecektir , kolay gelsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,222
Mesajlar
924,388
Kullanıcılar
451,590
Son üye
Culha

Yeni konular

Geri
Üst