Okuldan Proje Ödevi

lm2576-5 bak derim yada lm2576-adj okul projelerinin hepsinde kullanırsın beslemen 24 vac trofodan yaparsan olursa 1.25v-23 v arası rahat kullanabilirsin.

Eğer trafo kullanmak sebest ise muratmertin dediği gibi yap. Çünkü 220 volt ile çalışmak tehlikelidir.

Ekran Alıntısı.PNG

internettte data sheetten buldum ama giriş 7-40 arası.Ve de 3amper bana 500mA gerekiyor.

O zaman ben 24w trafo kullanırım ve bu devredeki malzemelerin değiştirerek çıkıştaki 5v 500 mA yapabilir miyim ?

İşte daha iyi ya.
3 amp =3000 mA eder yani 3000>500
eğer hoca illa 500 mA diyorsa onun seçimi.

İşte burda sorunda o 3 amper tabi ki iyi de hoca illa 500mA diyor.Yani bu devrede değişiklik yaparak bunu sağlayamayız mı ama anahtarlamalı olacak(smps) mantığından.

Bunu buldum fakat bu c1 c2 c5 bunlar kaç volt ?

STEVAL_ISA006V1_Schematic[1].JPG

bundada aynı kutupsuz kondansatörler kaç volt ?

http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/MC34063A-D.PDF
7. sayfadaki step down dc dc konvertörü kullanarak yapabilirsin.
rsc direnci ile akım sınırlaması yapılıyor.
0.33 ohm 25 volt besleme ile 500ma de akım sınırlaması yapıyor.
aynı direnç ile eğer 30 volt besleme kullanırsan 500 ma den daha yüksek bir akım sınırlaması olur. aynı şekilde 20 volt ile beslersende 500ma den daha küçük bir değerde akım sınırlaması yapar.
Sebebi akım kontrolunu besleme akımı üzerinden yapmasıdır.
Dikkatli ol internal npn transistör kolay yanıyor. Besleme voltajını 24 voltun altına düşürme.

Ekran Alıntısı.PNG

kondansatörler kaç volt şimdi ? trafo özellikleri ne olacak ?

Ama SMPS mantığı var mı bunda ????

Son düzenleme:
bütün kondansatörler 35 volt ve yukarısı olsa daha iyi olur. Bu ne , dediğiniz opsiyonel filtredir. çıkış gürültüsünü azaltma amaçlıdır. Yapmanıza gerek yok.
Bu dc dc buck (step down) konvertördür. switching mantığıyla çalışır.
18 vac - 24 vac arası bir trafo kullanabilirsiniz. Gücü 5va olsa yeterli. yüksek vatajlı olması sorun olmaz.

34063.GIF

1 amperlik köprü diyotu (voltajı önemli değil zaten çoğu 100 volttan fazladır) trafonun sekonderine bağla. + ve - arsına 1000 uf 35 volt elektrolitik kondansatör bağla. elde ettiğin gerilimi 34063 e besleme olarak bağla.

Forum istatistikleri

Konular
129,833
Kullanıcılar
452,658
Son üye
yılmaz_yılan

Yeni konular

Geri