omronda program

gungoromur

Üye
Katılım
30 Ocak 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
45
ustalar işi bilen sizler için eminimki çok basit birşeydir fakat ben beceremedim. plc öğrenebilmek için kendi çapımda bi program yazayım dedim yapamadım sizlerden yardım istiyorum.plc omron cqm1h cpu 221, easyview mt 506 ekran var. iki tane sviçim var. 1. ve 2. sviç aynı anda görecek ama ben aynı zamanda 2. sviçin yükselen kenarını kullanmak istiyorum. bu birinci networkün sonunda bir sayıcı olacak.
2. networktede sadece 2. sviç gördüğünde bir sayıcı çalışacak. ve ben bu sayıcıların sayma değerlerini aynı anda easyview ekranda görmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. ben programı yazmayı beceremedim. şimdiden sonsuz teşekkürler.
yok yav olmuyor 2. sviçi 0.01 olarak giriyorum ama onun yükselen kenarına aynı şeyi yazamıyorum.kırmızı oluyor yazı. heleki counter hiç yok piyasada hala bulamadım. kaldıki easyviewde göstereceğim sayma değerini. daha yeni öğrenmeye başlıyourm sanırım yakında deliririm.
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

Forum istatistikleri

Konular
129,076
Mesajlar
923,052
Kullanıcılar
451,365
Son üye
Said160

Yeni konular

Geri
Üst