On Grid Rüzgar Enerji Sistemi

Arkadaşlar merhaba geçen aklıma böyle bişey geldi bildiğimiz on grid güneş enerji inventerini rüzgar türbininden gelen enerji hattına bağlayabilirmiyiz (on grid inventerin bir çalışma voltajının olduğunu biliyorum rüzgar türbinimizin buna uyduğunu varsayalım) bağlarsak sistem çalışırmı biliyorum ki rüzgar sürekli esmiyor esse bile aynı hızda esmiyor bu durumda on grid inventer çalışırmı yanıtlarınız için teşekkürler

Merhaba!

Malumunuz OnGrid sistem akü yerine şebekeyi kullanır. Yani ihtiyaç fazlasını şebekeye şarj eder/aktarılır. Ücretlendirmesi de kullanılanda düşülerek hesaplanır. İhtiyaç fazla olduğunda ya da paneller enerji üretmediğinde sistem şebekeden beslenmeye devam eder. Dolaysıyla sizin rüzgar türbinini kullanarak da sistemi çalıştırmanız mümkün. Sisteme uygun volt'ta bir rüzgar türbini şarj cihazının doğrultulan dc gerilimini güneş paneli artı eksi uçlarına bağlanarak işinizi görebilir. Bu durumda rüzgarın sürekliliği ya da gün-gece esme oranı önem arzeder.

Aydınlatığınız için teşekkür ederim yaşadığım yer rüzgar konusunda baya mantıklı bir bölge, güneşten daha mantıklı, bu sistemi deneyeceğim.

Zamanında kendi sistemime özellikle geceleyin de üretim olsun diye rüzgar türbini destekli kurmak istemiştim. Fakat gündüz esen rüzgar akşam olunca esmiyordu, bu durumda rüzgar işinden vazgeçmiştim.
OnGrid sistemde akü kapasitesi sınırsız gibi düşünüleceğinden tüm üretilen enerji sisteme verilerek, ihtiyaç olduğunda kullanılabilir. Yeter ki herhangi bir şekilde (ges, res, hes, dalga) üretim olsun.

Yaşadığım yer günlük ortalama 11km/sa rüzgar alıyor. Gecede harika rüzgar esiyor, üstelik kış geliyor rüzgar hızının dahada artacağını düşünüyorum.

Hocam peki bi sorum daha var diyelim ki böyle bir sistem yaptım. Araya kondansitör ve bobin kullanmamın bana bir faydası olurumu ?
Senkronizasyon sorunu oluyor genellikle.
Türbin ile şebeke aynı frekans ve fazda olması lazım.
Bu sağlanmazsa rüzgar turbini şebekeye güç aktarmak yerine kendisi şebekeden güç harcar.

Senkronizasyon sorunu oluyor genellikle.
Türbin ile şebeke aynı frekans ve fazda olması lazım.
Bu sağlanmazsa rüzgar turbini şebekeye güç aktarmak yerine kendisi şebekeden güç harcar.
Hocam bunu on grid inventer sağlıyor zaten galiba yukardaki konuşmaları okumadınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…