Orta gerilim arizasi

jamperleri kontrol edin.hattaki durdurucu direklerdeki jamperleri açın gece izolatör kontrolüne çıkın. muhtemelen izolatörler çatlamış veya kırılmıştıır aradan kaçırıyordur.sonrasında sıra sıra jamperleri bi uçtan başlayarak her bi durdurucu direkte hattı besleyin açıyorsa sorun o direktedir kesinlikle faz toprak arızası var bu yüzden röle açıyor.bu güne kadar karşılaştığım sorunlar bu terimler üzerineydi umarım yardımcı olurum SAYGILARIMLA.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
 
sabaha karşı oluşmuş yine bir kesici açması grafiği paylaştım yorumlarınız beklerim isteyen olursa role ayarlarını da paylaşablirim
 

Hocam merhaba,

yaklaşık 9 km lik 31,5 kv hattımız mevcut. 3 senedir faaliyette olan bir santraliz. Ve günde min 3 kere max 15 kere og kesicimiz toprak hatadan açma yapıyor. hattı gezdim. fotoları ekte gönderiyorum. ayrıca tedaş fider sepamındaki açmalar şu şekilde;

Açma1,

1. 34A
2. 69A
3. 76A

Açma 2,

1. 79A
2. 28A
3. 24A

Açma 3,

1.103A
2. 83A
3. 53A

Açma 4,

1. 52A
2. 98A
3. 73A

Toprak hatadan açıyoruz. Toprak hata da diyelim ki fazın birine dal değiyor. O faz 0 A olarak göstermez mi? Onun haricinde hatta gözle görülür sıkıntılar 3 -5 tane ama sadece toprak hataya sebebiyet verecek olan ağaç yaklaşmasıdır. İzolatörün kırık olması sıkıntı oluşturmaz diye tahmin ediyorum. Tabii yalıtımı zarar görmediyse.
 

Ekli dosyalar

  • hat kontrolü.rar
    6.7 MB · Görüntüleme: 30



sorununuz nötr bara dirençlerinde
 
toygar 55 gönderdiğin grafiklere göre a fazında açma yapıyor
arıza akımları birbirine yakın ise arıza noktası aynı yerdir.
geçen kısa devreden aşağı yukarı arıza noktasını tespit edebilirsin

tesla 28200 toprak hata akımlarını öğrenebilir miyiz?
Arıza akımları hata akımları için verdiğin açma değerleri çok düşük
röle markası ne? akım trafosu oranları ne? Kaynağa mesafeniz ne?
Arıza akım değerleri için faz akımları dengeli görünüyor.
röle ayarları faz dengesizliğinden dolayı açmaya da ayarlı olabilir. Dengesiz fazlarda ki akımları röle toprak değerinde gösterir.
Gönderdiğiniz fotoğraflarda hattınızda bulunan direkler alimanda olmadığı için askı tipi izolatörler dönüş noktalarında direğe yaklaşmış. Bu yaklaşmayı önlemek için yanlış görmedi isem 2 baklalı k1 izolatör kullanılmış, en az 3 bakla olmalı.(Bu atlama mesafesi için yeterli değil. Hat tertibi raven sanırım (yanılmıyorumdur heralde)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…