Orta Gerilim Tesisleri bulunan Firmalara Hizmet vermek için SMM Belgesi Şartmı ?

Katılım
23 Eyl 2007
Mesajlar
73
Puanları
1
Yaş
46
Açıkçası Bir araştırma yaptım ama net bir cevap bulamadım..



Kendi Trafo Merkezleri bulunan yada kendi OG Tesisleri bulunan Gerçek yada Tüzel kişiliklerin ya Elektrik Mühendisi çalıştırmaları gerekiyor yada Elektrik Mühendisliği hizmeti veren firmalardan Danışmanlık hizmeti satın almaları gerekiyor diye biliyorum..

şimdi sorum şöyle olacak proje işleri haricinde böyle bir hizmeti verebilmek için Danışmanlık ve Müşavirlik hizmeti verecek bir firmaya sahip olmak gerektiğine göre bu firmanın sahibi yada ortaklarının içinde elektrik mühendisi olması zorunluluğu varmıdır yani firma sahibi yada ortağı olmasa bile sadece elektrik mühendisi çalıştırarak bu tür bir hizmeti verebilirmi,eğer veremezse yani firmanın sahibi yada ortaklarından birisinin elektrik mühendisi olması halinde bile bu mühendisin smm belgesine sahip olması gibi bir zorunluluk varmıdır ?
 
Literatürde o.g. terimi artık yoktur,Y.G. tesisleri olan kuruluşlar yani ö.t.m.'ler y.g. işletme sorumlusu mühendis bulundurmak veya anlaşmalı olmak zorundadırlar.Bunu yapacak mühendisin de elektrik smm ve y.g. tesislerinde işletme sorumluluğu belgelerine sahip olmaları gerekmektedir.Bu iki eğitimi,elektrik mühendisleri odası misem çerçevesinde belirtilen eğitim programlarına göre vermektedir.

2. paragrafınızdaki tüm sorulara da emo'nun sitesindeki smm nedir linkine tıklarsanız yanıtları bulursunuz.

Saygılar..
 
YG -OG pek gözetmeden kullanıyorum ama literatürden kalktığı doğrudur...

Diğer konu ise Emo nun sitesini inceledim çelişkilerle dolu, doğrusu bende anlattığınız gibi biliyorum yalnız bu gün ilginç birşeyle karşılaştım ve yanlışmı biliyorum diye sorma ihtiyacı hisettim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,773
Mesajlar
920,374
Kullanıcılar
450,854
Son üye
Enes.bst

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst