Öğretmen27
Profesyonel Üye
PEKİİİ ŞİMDİ İŞİN CİVCİVLİ KISMINA GELELİM.
trafonun bir ucunu o resimdeki gibi toprağa vermeseydik ne olurdu ?
Orada bahsetmiş olduğum şey şebeke bazlı ölçüm tekniğidir.Sistem sifir noktasi toprakla birlestirildi hocam. Artik ne sase kaldi ne toprak. Canli ucu istedigin yere degdir
Yamyam abinizin soylemek istedigi bu iste. Hem cihaz zarar gormez gem de sebeke bazli olcum yapilirken toprakla gnd birlestirildigi icin sadece canli ucu degdirmeniz yeterli. Istediginiz yere degdirseniz bir sorun olmaz. Ben insaalah yanlis anlamamisimdir.Bende Uni-T 2052 var. Geçen hafta bir triyak gate ucundaki ateşleme sinyalini izlemek istedim. A1'e şaseyi G'ye de ölçüm ucunu bağlayıp sisteme 220v verince ortada ne triyak kaldı, ne devreAnlaşılan o ki osiloskobun şasesi toprak ile birleştirilmiş. Osiloskobu kontrol ettiğimde herhangi bir zarar gelmemişti.
Yamyam abinizin soylemek istedigi bu iste. Hem cihaz zarar gormez gem de sebeke bazli olcum yapilirken toprakla gnd birlestirildigi icin sadece canli ucu degdirmeniz yeterli. Istediginiz yere degdirseniz bir sorun olmaz. Ben insaalah yanlis anlamamisimdir.Yamyam abi beni kesin döver.
Doğru diyo.Yamyam abinizin soylemek istedigi bu iste. Hem cihaz zarar gormez gem de sebeke bazli olcum yapilirken toprakla gnd birlestirildigi icin sadece canli ucu degdirmeniz yeterli. Istediginiz yere degdirseniz bir sorun olmaz. Ben insaalah yanlis anlamamisimdir.Yamyam abi beni kesin döver.
Oradaki şasenin şase olduğunu bilmeden nasıl böyle bir işe kalkışırsınBende Uni-T 2052 var. Geçen hafta bir triyak gate ucundaki ateşleme sinyalini izlemek istedim. A1'e şaseyi G'ye de ölçüm ucunu bağlayıp sisteme 220v verince ortada ne triyak kaldı, ne devreAnlaşılan o ki osiloskobun şasesi toprak ile birleştirilmiş. Osiloskobu kontrol ettiğimde herhangi bir zarar gelmemişti.
Groundları ortak ve özdeş olmayan bir devreyi ölçmeye çalışırken groundları birleştiremezsin.Bunun 2 ayri kanalindan olcum yapiyorum soyle bir sorun cikiyor. Eger saseyi ac cikistan alirsam ac dalga dogru, dc kisim kare dalga gibi gozukuyor. Eger saseyi dc cikistan alirsam dc cikisi osiloskopta dogru sonuc veriyor bu seferde ac cikis kare dalga gibi cikiyor.
Ornegin ac sinyali bu guc kaynagindan aldigimizda ve dc sinyali de laptop adaptorunden aldigimda herhangi bir sorun yok. Olcumler gayet normal.
Groundları birleştirilmesinde bir esas vardır.1.)
2.) Groundlari ortak ve ozdes olmayan dediniz. Bu basit guc kaynagi cok basit devresi var. Bir trafo cikisi bir kopru diyot kond kademeli pako salter.
Sizin sifir sistem noktasini toprakla birlestirme olayi aklima geldi. Bu trafonun bir noktasi toprakla birlsyirilop sifirlanmis olsaydi sizce olcumler daha saglikli olurmuydu? Yapacagimdan degil merakimdan sordum Sn Hocam?
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?