otomasyon bu kadar mı önemli

Ben de diğer arkadaşlarımızın söylediği otomasyon ölmez ama ayağa düşer fikrine kesinlikle katılıyorum.Nasıl şimdi her önüne gelen proje çizip olmayacak fiyatlara iş yapıyorsa zamanla otomasyon sektöründe de bu tür olaylar yaşanacaktır.
 
arkadaslar sanayi sektöründe bukadar geri kalmıs bir ülkenin insanları olarak bence yapılcak okadar cok işimiz var ki..agır sanayiden endüstriyel uygulamalardan ev yaşam alanına kadar onca dal ve yapısı bulunan bir sektöre bence haksızlık ediyoruz bu sektörde doyum bence kesinlikle olmaz.otomasyon denilmş fakat neresinden bahsi geçiliyor anlamadım.uzay teknolijisinden,turbo motora,araç endüstrisine,aydınlatmadan,robotic uygulamalara kadar yani eleckriğin her dalında bizler olaçağız bence karamasar olmayalım...gelecek bizde.
 
Her meslekte oldugu gıbı otomasyon meslegındede kendını sureklı gelıstırıp kendını yenılıklere acarsan sorun olmaz.Ama kendını kısıtlayıp arastırma yapmazsan ve kendıne yenı bılgıler katmazsan bır yere kadar gıder ve orada kalırsın.
 
aekadaşlar tam bir sanayi ülkesi olamadığımız için bizlere öyle geliyor.sanayide biraz ilerlemeye başladığımız zaman görün ozaman otomasyoncuların kıymetini.
bütün bu yaşadığımız olumsuzluklar bundan kaynaklanıyor.gerçekten doğru ayağa düşüyor.
birşey çok olursa değeri düşer.
 
otmasyon da ; sadece belge üzerinde otomasyon cu var birde belgesinin hakkını veren otomasyoncu var.işi bilen teknik eleman için mesleğin hiçbir dalı ölmez.
elbet te şu kriz ortamında krizi mahna edip biz teknik elemanları yok pahasına çalıştırmak isteyen ve de çalıştıran o kişiler işler yoğunlaştığında ne yapacaklar merakla bekliyorum.
benim fikrim ;mesleğinin hakkını adam gibi verebilen teknik elemanın hiçbir alanda mesleği ölmez.
bence otomasyonun yeri herzaman farklıdır.gerçek otomasyondan anlayan için.
 
bu konuyla ilgili olarak bir yorumda ben yapmak isterim insan sevdiği işi yapar ve o işin inceliklerini öğrenmeye çalışır çünkü sevdiği için çabuk kavrar ne yazıkki ülkemizde böyle deil çok garipdirki kobay faresini geçmiş bir eğitim sistemimiz var neden mi her yıl kesinlikle bişeyi deişiyor üstelik son yazılanlar doğru ise ilköğretim yerel yönetimlere bırakılacak yav daha belediyeler aç karınlarını zor doyuruyor eğitime nasıl para aktarsın tabi burda ANKARA'nın sağ tarafını kasdediyorum solda pek sorun olmuyor para meseleleri . OTOMASYON evet bu sektörde eli çantacılarla dolmaya başladı ancak bilgi kesinlikle önemlidir ve kişiyi daima seçtirecek olan bilgidir kendini geliştirip bilgisini sürekli arttırabiliyorsa asla aç kalmayacak daima bir şekilde ekmek bulacaktır şirketler insan gücünü minumuma indirmeyi ve en ucuz en hızlı en güvenilir şekle sokmaya çalışmaları ve de durmayı asla düşünmemeleri elektriğin ve elektroniğin içinde bulunduğu hangi sektör olursa olsun iş güvencen bilginle sınırlıdır. bilgin varsa işinde vardır.. kolay gelsin
 
Bana göre teknoloji hiç bir zaman ölmez.Otomasyonda teknolojiye göre geliştiğini düşündüğümüzde Günümüzde her gün bir yenilik ve hergün yeni bir ihtiyaç doğuyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…