Otomasyon (PLC) Problemi

ernuynk

Üye
Katılım
27 May 2010
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba arkadaşlar elimde bulunan otomasyon (plc) devresi hakkında yardıma ihtiyacım var. Resimde bulunan devre 10 sn On - 2 sn Off durumda sürekli tekrar etmektedir. Bu devreye ekleme yapmam gerek. Sorum şu,

Devre ilk çalıştığında 10 sn On - 2 sn Off durumda olacak fakat 2. turda yani devre başa döndüğü zaman 4 sn On - 20 sn Off olması gerek. Bunu nasıl yapabilirim ?

Teşekkürler

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
T02 ile işin bittiği anda timer sürelerine 4 ve 20 sn. yükleyerek yapabilirsin. Kullanacağın PLC tipine bağlı olarak bu işi yaptırmanın çok farklı yolları var.
 
Plc gemo galiba mi???

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
bir timer ekleyin ve karşılaştırma ile süresinden faydalanın.

Çıkışlarıda süre aralığı ile yazın. yani değer 100ms counter için 100 olana kadar ilk değer, 120 olana kadar ikinci değer 160 olana kadar üçüncü değer, 360 olana kadar da dördüncü değer yazılsın ve reset işlemini gerçekleştirsin.

tek timer ve 4 karşılaştırma ile yapılabilir.
 
Hatta ekleyeyim dedim.;

2. start için değeri 2 sn almışım, network 4 de 140 ve 141 olan değerler 160 ve 161 olacak.

Sürelerde 100ms sapma olabilir. Detayına bakmadım. Önemliyse düzenlerim.


 

Ekli dosyalar

  • COZ1.jpg
    6.5 KB · Görüntüleme: 14
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…