Otomatik Şamandıra sistem tavsiyesi

xksefa

Üye
Merhaba,

Tarlamizda sondajdan su cektigimiz bir pompamiz var. Simdi bu pompayla 5 tonluk bir depoyu dolduracağız fakat depo ile sondajin panosu birbirine uzak bu yuzden kablo ile otomatik samandira baglantisi yapamıyorum. Wifi ve internet baglantim mevcut her iki noktada da. Acaba bu otomatik sistemi bir sekilde wifi uzerinden kurma imkanim var mi?

Teşekkürler

Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
kablosuz şamandıra ya da wifi röle diye aratırsanız ihtiyacınıza 10 kilometre mesefeye kadar çalışan cihazlar bulabilirsiniz.

Wifi röle olarak buldum fakat bu roleye komutu telefon uygulamasindan gonderebiliyorum sadece. Konuyu su seviyesinden almasini nasıl saglayabilirim?

Bunlari gordum evet ama fiyatları cok pahali. Ben kendimce daha basit bir çözüm düşünüyorum.
Merhabalar.
Bu konuda en garanti sistem GSM modülü uygulaması.
3 tane köyün içme suyu ihtiyacında kullandım.
Düşünürseniz yardımcı olmak isterim
GSM calismiyor malesef. Wifili çözüm istiyoruz.

Mesafe ne kadar bellimi aşağı yukarı
250-300 metre civari. Halihazirda RF bir modul ile cok kolay uzaktan açıp kapatabiliyorum. Aslinda yapmak istediğim temelde bu komutu kumanda dan degil de şamandıra dan aldirmak ve RF modul yerine wifi röle kullanmak.

Wifi röle çalışma mantığı hemen hemen hepsinde aynı.
Amaç mobil üzerinden eve yada herhangi birşeye komut vermek.
Rf modülün kumandasına bir düzenek yapılabilir.
Depo içinde bir seviye şamandırası olacak bu şamandıranın ortak ucuna enerji verilecek 12 yada 24 volt vs.
Sonrasında depo seviyesi düştüğü zaman alacağımız voltaj çıkışı ile düzenek RF kumandanın tuşuna basacak.
Bu küçük bir röle ile yapılabilir ve en ucuz çözüm bu olur.
Haricinde uygulanacak herşey pahalıya mal olur.
Rf ile çalışan kablosuz haberleşen modüller var.
Köylere hizmet götürme Birliği takıyor içme suyu depolarına.
Onun bile fiyatı uçuk

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…