pıc çıkışına koyduğum transistör çekiyor enerji kesilince bırakmıyor?

tersoll

Üye
proteusta kullandığım bdx53 npn transistörü ile röleyi çektiriyorum fakat enerjiyi kesince takılı kalıyo nerde hata yapıyorum

Şemanı paylaşmadan yorum yapmak güç.
bu mümkün değil enerji yokken röle hertürlü bırakır.:) rölede bi sıkıntı vardır.
ama transistör base ucuna giden enerjiyi kesiyorsanız ve röle hala çekili kalıyor ise ordaki transistör diye düşündüğünüz şey transistör değildir. ya tristör dür ya mosfet...
en bd139 kullan yada bc547 :) kolay bulunur..

- - - Updated - - -

proteusta kullandığım bdx53 npn transistörü ile röleyi çektiriyorum fakat enerjiyi kesince takılı kalıyo nerde hata yapıyorum
bu mümkün değil enerji yokken röle hertürlü bırakır.:) rölede bi sıkıntı vardır.
ama transistör base ucuna giden enerjiyi kesiyorsanız ve röle hala çekili kalıyor ise ordaki transistör diye düşündüğünüz şey transistör değildir. ya tristör dür ya mosfet...
en bd139 kullan yada bc547 :) kolay bulunur..

Bazı 10k ile toprağa bağla.

Adsız.jpg
butona bastığımda ve beyz ucuna bağlı olan direncin değerini 300 ohm yaptığımda röle çekiyo enerji gittiğinde röle bırakmıyo bu çalışmamda her butona bastığımda 1,röle ve diğer ledler sırayla çalışıp en sonunda hepsi sırayla sönüyo işte burda

röle bırakmadığı anda röle girişinde kaç volt gerilim görülüyor? Base de 300 ohm yerine 4k7 veya 10k dene

sizin dediğin dirençleri kullandığımda ise bu sefer röle hiç çekmiyor

peki kullanılan rölenin özellikleri nedir, örnek 12V ile açılan bir röle kullanıyorsan pic gerilimi düşük kalır, diğer bir ihtimal de yazılımda sorun olabilir, "output-low" a geçmiyordur.

Forum istatistikleri

Konular
129,906
Kullanıcılar
452,789
Son üye
yigitt.m
Geri