http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/01149c.pdf
yukarıdaki linkte micrchip firmasının uygulama notunda bulunan figure2 de bağlı olan p kanal mosfet (q1) neden ters bağlanmıştır? bunun hakkında bilgi verebilecek bir arkadaş varmıdır? harici güç varken hem lion şarj olacak hemde harici güçten sistem beslemesi alınacak bu sırada pmos kesimde buraya kadar tamam.harici enerji kesildiğinde pmos pulldown direnci ile iletime girecek ve batarya devreye alınacak buda tamam ama drain ve source ucları neden olması gerektiği gibi değilde terstir?
cevap burda sanırım, cizim hatası
www.microchip.com/forums/m/tm.aspx?m=739544&p=1
Çizim hatası yok.
Zaten tersi durumda yük gerilimi body diyot üzerinden pili kontrolsüz şarj eder.
Dökümandaki Figure6 ve 7 ye bakınca anlaşılıyor.
Sanırım kafa karıştıran p-kanal mosun drain bacağından source a akım akması @MAIN_LOOP hocam.
Yani standart kullanımın tersi bağlantı. Ama yerine göre böyle de kullanılabiliyor.
On konumundaki mos her iki yönde de iletim yapabilir. Dikkat edilecek nokta dayanma gerilimleri.
Mesela step motor sürücülerde (chip veya discrete) PWM uygulamasında sönümleme akımlarını (iletim voltajından dolayı daha çok ısınma olmasın diye) body diyottan geçirmek yerine mos açılır. Akımda N-kanal mosun source bacağından drain e doğru akar. Regeneratif uygulamalarda vs.
bu arada ufaktan ARM a keil ile başlıyorum inşallah.(çizgi tagem)
bu arada ufaktan ARM a keil ile başlıyorum inşallah.(çizgi tagem)
Hayırlı olsun hocam.
Hangi mcu-kit ?.
Keil tamam da. İşin bir de kütüphane kısmı var. Özellikle başlangıçta ARM da register seviyesinde yazmak zor.
STM hedefliyorsanız CubeMX gibi kolaylıkları gözardı etmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?