ayhan76 Üye Katılım 21 Eki 2008 Mesajlar 201 Puanları 1 Yaş 40 13 Kas 2010 #1 arkadaşlar panasonıc plc yeni başladım.panasonıc fpe serisinde zaman rölesini flaşör olarak nasıl seçmem lazım. fpwıngr de zaman rölesini flaşör olarak seçmeyi bulamadım,yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden tşk
arkadaşlar panasonıc plc yeni başladım.panasonıc fpe serisinde zaman rölesini flaşör olarak nasıl seçmem lazım. fpwıngr de zaman rölesini flaşör olarak seçmeyi bulamadım,yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden tşk
Panasonic Destek Panasonic Temsilcisi Katılım 26 Ara 2008 Mesajlar 1,071 Puanları 131 13 Kas 2010 #2 Merhaba Zaman röleleri arasında flaşör mod olarak çalışan bir zaman rölesi bulunmamaktadır. Dahili bitleri inceler isen R9018,R9019 gibi zamana bağlı yarı peryodunda ON diğer yarı periyodunda OFF olan bitler var. Eğer illaki zaman larını ben ayarlamak istiyorum der isen 2 zaman rölesi kullanarak flaşör devresini sen oluşturmalısın.
Merhaba Zaman röleleri arasında flaşör mod olarak çalışan bir zaman rölesi bulunmamaktadır. Dahili bitleri inceler isen R9018,R9019 gibi zamana bağlı yarı peryodunda ON diğer yarı periyodunda OFF olan bitler var. Eğer illaki zaman larını ben ayarlamak istiyorum der isen 2 zaman rölesi kullanarak flaşör devresini sen oluşturmalısın.
hasanzincir Paylaşımcı üye Katılım 17 Haz 2007 Mesajlar 684 Puanları 131 Yaş 46 14 Kas 2010 #3 FP-Pro Flasor kodu TON_IN ve TON_OUT zamanlarınla oynuyarak istediğin gibi ayarlayabilirsin. Kod: PROGRAM PLC_PRG VAR TON_IN: TON; TON_OUT: TON; Out_PULS: BOOL; END_VAR TON_IN(IN := (TON_OUT.Q=0),PT := T#2s); TON_OUT(IN := (Out_PULS=1), PT := T#2s); IF (TON_IN.Q=1) AND (TON_OUT.Q=0) THEN Out_PULS:=1; ELSIF (TON_OUT.Q =1) THEN Out_PULS:=0; END_IF;
FP-Pro Flasor kodu TON_IN ve TON_OUT zamanlarınla oynuyarak istediğin gibi ayarlayabilirsin. Kod: PROGRAM PLC_PRG VAR TON_IN: TON; TON_OUT: TON; Out_PULS: BOOL; END_VAR TON_IN(IN := (TON_OUT.Q=0),PT := T#2s); TON_OUT(IN := (Out_PULS=1), PT := T#2s); IF (TON_IN.Q=1) AND (TON_OUT.Q=0) THEN Out_PULS:=1; ELSIF (TON_OUT.Q =1) THEN Out_PULS:=0; END_IF;
Konu Sah ayhan76 Üye Katılım 21 Eki 2008 Mesajlar 201 Puanları 1 Yaş 40 14 Kas 2010 #4 arkadaşlar tşk ederim.proğramı yazmışsınız deneme fırsatım olmadı bayram sonrası bir deneme yapacağım.
arkadaşlar tşk ederim.proğramı yazmışsınız deneme fırsatım olmadı bayram sonrası bir deneme yapacağım.