Panasonic Fpe Sayaç Plarak Kullanmak

ayhan76

Üye
Katılım
21 Eki 2008
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
39
panasonıc destek arkadaşımız, gönderdiğin proğram çalışıyor motor devrini fpe ekranında görünüyor elinize sağlık teşekkürler.dt 111 ile y2 çıkışını set değeri girmek içinmi kullandın?.birde biz bu fpe ye ikinci bir pals daha saydırmalıyız,bununla metraj kontrol edeceğiz.bu sayıcının palsi dakikada 4000d/dk palsler geliyor (makinanın hızına bağlı olarak). bu metrajıda fpe ekranından manuel değer atayabilmemiz gerekiyor.metrajlar misal 2500 m/dk girdiğimizde fpe bu metrajı doldurduğunda resetlenmeli ve y3 çıkış rölesi çekecek.birde fpe ekranında üst satırda birinci enkoderin devrini , alt satırda ikinci enkoder devrini görebilirmiyiz.ayrıca dışardan girilen metrajıda sistem çalışırken nasıl görebiliriz.?yardımcı olursanız çok sevinirim çok teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba

Öncelikle sorularınızı cevaplayacak olur isem

DT111 adresini Y2 nin çekmesi için girilecek set değeri olarak tanımladım.FPE üzerinden kullanıcının gireceği bir adrestir.
FPE nin alt ve üst satırdaki ekranlarında her iki sayan encoder değerini gösterebilirsin.
Kullanıcı girdiği metraj değerlerini FPE ekranın N modunun 2 nolu set penceresinden görüp değiştirebilir.(Şu anda sizler FPE ilk açıldığında, N modunun 1 nolu ekran bilgilerini görüyorsunuz.)

2. bir sayıcı ile metraj bilgisini hesaplamak istiyor iseniz, benim devir okuma örneğini kopyalayıp üzerinde gereken düzeltmeleri yaptıktan sonra 4000 D/dk da kaç metre kumaş geçtigini hesap etmelisiniz.Orantıyı kurduktan sonrası artık karşılaştırma komutlarını kullanarak gereken işlemleri yaptırabilirsiniz.

kolay gelsin
 
kardeş verdiğin bilğiler için teşekkürler. dediğinizi yaptım ama benim sorunum şu, f166 hc1s komutunu doğru kullanamıyorum. hedef değere ulaşınca aktif olacak çıkış lazım.nais kitabında da bununla ilğili örnek yok. sadece komutu anlatmış . komutun girişinde hangi röleyi kullanacağım, komutu bitirdikden sonra y3 rölesini(metraj doldu çıkışı) nasıl çektireceğimi bilmiyorum. açıklamalı anlatırsanız çok sevinirim.
 
Merhaba
F166 komutu hakkında açıklamalı örnek yaparak aşığıdaki linte verdim.
ancak bana göre sizin istediğiniz özelliği F60 komutu ile yapmanız daha doğru olacaktır.
F60 komutu ilede bir örnek yaptım aşağıdaki linklerde ayrıca var.

umarım yardımcı olur
 

Ekli dosyalar

  • F166_F167_aciklamali_ornek.rar
    2.1 KB · Görüntüleme: 2
panasonıc destek, verdiğiniz bilğiler için çok teşekkürler. nerde hata yaptığımı anladım. en kısa zamanda deneme yapacağım.konuları örneklerle açıklaman gerçekten çok güzel. komutlar daha iyi anlaşılıyor.
 
merhaba panasonıc destek, projeyi uyguladım , f60 komutuyla denedim,öncelikle x0 girişini birdaha kullandım, sonra f20 komutuyla palsleri saydırdım.sonra f60 la dt112 olarak. daha önce yaptığımız set değer komutuna bu dt112 yazdırdım.bu şekilde hem devir sayıyor hemde ekranda görünüyor.ama bir sorun var .birincisi set değere ulaşıldığında f60 nasıl reset yapacağım. çünkü reset olmuyor.f 166 denedim ondanda r1 bitleri nasıl aktif nasıl pasif yapacağız. ayrıca f166 satırına y5 yazmışsınız ama ladder diyağramda y5 yok.nereye konacak?. yardımcı olursanız sevinirim .yardımlarınız için teşekkürler .
 
Merhaba

F60 komutunun bitleri olan R900a,R900b,R900c ye bağlı olan bitler eşitlik durumuna göre direk çeker, eğer bu özelliği kendiniz yapmak isterseniz Compare karşılaştırma komutlarını kullanın.

Böylelikle istediğiniz biti istediğiniz şekilde ve yerde aktif pasif yapabilirsiniz.

F166 ve F60 şu durumda kullanmanız uygun olmayacaktır.Direk compare işlemizi siz yapın.
 
merhaba panasonıc destek
öncelikle yardınlarınız için teşekkürler. karşılaştırma komutlarını inceledim, uygulama yaptım dediğiniz gibi dışarda set değere ulaşıldığında set reset komutuyla yo çıkışı durum değiştiriyor.benim yaptığım sistemde fpe enerjilendiğinde aktif, set değere ulaşıldığında pasif oluyor. buraya kadar sistem güzel çalışıyor.sorun şu set değere ulaşıldığında dt111 de okunan değeride sıfırlamam lazım.çünkü set değere ulaşıldığında makina çalışmaya devam ediyor.burda okunan pals sayısınıda reset yapmam lazım.onu nasıl yapacağım.? çünkü palsler üstüne sayarak gidiyor .ayrıca bir harici giriş butonuyla misal x4 girişi aktif olduğundada okunan değeri (metrajı sıfırlamalı) yo çıkışı pasif olmalı. yardımlarınız çok faydalı oluyor. panasonıc ürününden çok memnun olduğumuz için bu uygulamayıda yine panasonıc fpe ile yapacağız inşallah.
 
Merhaba ayhan76

Dt111 adresine F0 Move komutu ile K0 değerini gönderir iseniz okunan degeri sıfırlayabilirsiniz.
 
merhaba panasonıc destek ,
kardeş dt 112 değerini yani okunan değeri sıfırlıyor ama yo çıkışını resetlemiyor. çünkü ben yo ı f60 la r900c komutuyla çektirdim.yani set değere ulaşıldığında yo bırakacak ve sonra tekrar çekecek.benim yaptığım devrede sadece dt112 okunan değeri sıfırlıyor.hatta bırakıp çekme anında 5 sn gibi zamanda koyabilirsek iyi olur. yardımlarınız için çok teşekkürler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…