Encoder girişi başka portta, puls girişleri servo pozisyon kontrolü için kullanılan dışarıdan gelen pulse sinyali, sanırım puls1 ve puls2 de farklı frekanslarda veya genliklerdeki ayrı girişler. En doğru çözüm manuel i indirip ilgili model için bağlantıları öğrenmekMerhabalar
Panasonic Minas a5 sürücülerde position cotrol modun da puls girişindeki SIGN1 SIGN2 ne anlama geliyor? Örneğin encoder bağlasam puls1=A,puls2=A', sign1 +5v encoder beslemesi ve sign2 encoderin 0v'umudur ?
iyi çalışmalar.
Cihazın tam kodunu yazarak manueli indiriniz, orada com1 ,com2 ,... gibi portlar var ve bu portlardan örnegin birisi pc haberleşme ,birisi encoder, birisi dijital giriş-çikış, birisi harici haberleşme portu gibi herbir port ayrı ve siz o com baglantısını bulup encoderi ona göre bağlamaniz gerekiyor.Yanlış hatırlamıyorsam com4 yada com 6 encoder girisı olmalı ve sizin paylastıgınız port dijital giriş -çıkış portuSürücü bağlantısın da göstermiş ama tam anlamadım. Encoder 1024puls A,B,Z,+5v ve 0 çıkışlı. bu encoderi sürücüye nasıl bağlamalıyım?
iyi çalımalar
minas a5 sürücü manuelinden aldım yukarıdaki resmi.benim encoder 1024puls A,B,Z,+5v ve 0v.Cihazın tam kodunu yazarak manueli indiriniz, orada com1 ,com2 ,... gibi portlar var ve bu portlardan örnegin birisi pc haberleşme ,birisi encoder, birisi dijital giriş-çikış, birisi harici haberleşme portu gibi herbir port ayrı ve siz o com baglantısını bulup encoderi ona göre bağlamaniz gerekiyor.Yanlış hatırlamıyorsam com4 yada com 6 encoder girisı olmalı ve sizin paylastıgınız port dijital giriş -çıkış portu
Siz harici bir encoderden bahsediyorsunuz sanırım, ben motorun üzerindeki encoderin sürücüye baglanmasından bahsediyorum. Harici bir encoder baglamak ?minas a5 sürücü manuelinden aldım yukarıdaki resmi.benim encoder 1024puls A,B,Z,+5v ve 0v.
evet harici encoder. pozisyon kontrolü için.Siz harici bir encoderden bahsediyorsunuz sanırım, ben motorun üzerindeki encoderin sürücüye baglanmasından bahsediyorum. Harici bir encoder baglamak ?