10 adet 3kw motor
2 adet 2.2 kw motor
1 adet 1.1 kw motor
1 adet 5 kw motor
1 adet 600 va trafo
1 adet 0.37 motor
1 adet 0.75
2 adet 500 watt guc kaynagı 220\24 v
boyle bır pano var ben bu panonun toplam cekecegı akımı hesaplamak ıstıyorum bana yardımcı olursanız cok sevınırım
trıfaze sıstelerde Pxcosxkok3(1.73) le hesaplandıgını bılıyorum fakat tecrubelı abılerımden arkdaslarımdan bılgı almak en saglıklısı dıye dusunuyorum
Motorlar genelde %100 yükle yüklenmezler. Bu nedenle 67-70 amper civarı muhtemelen panodan akım çekilecektir.(Eş zamanlı çalışmayan motorlar varsa çekilen akım daha da az olacaktır.)
Buna rağmen sn @TheRisky nin de belirttiği şekilde bir seçim doğru olacaktır.
konuya biraz geç müdahil oluyorum ama kusuruma bakmayın lütfen. Örneğin ; 5,5 kw motor kontrol edilecek bunun güç devresinde kullanacağımız otomat olsun veya kablo kesiti olsun bunun hesabını nasıl yapabiliriz.
motor kw nın 2 katı rakam nominal çekeceği akıma denk gelir kaba tabirle yani 11 amper ideal yük akımıdır sigortayıda ona göre tercih edersin kablo kesiti ise mesafeye göre değişir ..
motor kw nın 2 katı rakam nominal çekeceği akıma denk gelir kaba tabirle yani 11 amper ideal yük akımıdır sigortayıda ona göre tercih edersin kablo kesiti ise mesafeye göre değişir ..