arkadaşlar bir dagitim veya anapanonun topraklama testi nasil ve hangi cihazlar ile yapılır.Teşekkür ederim
bir de nasil yapildigini acarmisiniz? topraklama megeri nasil bir cihazdir? hem toprak direnci olcüp hem topraklama degeri ölcebilen bir cihazmidir?
yani prizin toprak ucu üzerinden ben topraklamayi nasil ölcecegim o zaman ? 3 .katta bir priz mesela toprak referansi nasil alinacak?kazigi nereye cakacagiz? amacimiz bu cihazla toprak iletkeni ile referans toprak arasini ölcmek degil mi? büyük bir mesafe söz konusu burda
sevgili Analizör bende ert-s cihazı var kazıklı toprak öz direncini ölçen bir alet yanlız benim sorunum şu ben bir fabrikada çalışıyorum ve burada yılda bir mühendis arkaşlar gelip panolarda topraklama ölçümü yapıyorlar. Fakat bizden de her ay sadece kontrol etmemiz istendi (statik elektrik sorunumuz var) ben bu cihazla en yakın topraktan mesafe 50 metreden fazladır kabloyu uzattığımı kabul edelim 2 kazığı toprağa saplayıp kablosunu cihaza taktım diğer 2 kablosunuda fabrikadaki kontrol etmek istediğim üretim kazanı na yada meydanda bulunan toprak barasına bağladığımda ölcüm yaptığımda 49,5 ohm cıkıyor fakat toprak ölcümüne gelen arkadaşlar faklı cihazla kaçak akım ile bara arası ölcüm yapıyor onların değeri 1 ve altından çıkıyor ve çıkması gerekiyor benim ölçtüğüm değerle mühendis arkadaşların ölçtüğü değeri nasıl adapte edebilirim yada benim ölcüm şeklim nasıl olmalı kısa devre ölçümü yaptığımda yani içerideki baradan üretim kazanına sadece toprak bağlımı değilmi onu görüyorum 0.01 değer çıkıyor şimdiden teşekkürlerCihaz ile topraklama kazığı arası uzun bir kablo makarası var. 3.4. hatta 5.katta prizin toprak ucuna krokodil (timsahağzı) ile girip çok ölçüm yaptık.
Bölye bir girişimi ancak tesisattan şüphe duyarsan yaparsın. Raporlamada yapman gereken bina ana pano topraklama barası ölçüm değeridir.