Panoya Priz Bağlamak


Bahsettiğiniz şekilde birbirinden bölme ile ayrılmış iki ayrı örtü plakalı bir pano olabilir 30 sene boyunca böyle bir uygulama bir yerde ya görmüşümdür ya görmemişimdir hatırlayamıyorum bile
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar bina 20 yıllık.bağla diyorsunuz ama yönetmeliğe uygunluğundan bahsetmiyorsunuz.
 
Verdiğiniz fotoğrafa göre üst bölme örtü plakası kapalı ve mühürlü olup alt kısımdan elle müdahaleye imkan vermeyecek şekilde olması gerekir. Ara bölmenin sac ile kapalı olup olmadığı görünmüyor zaten mühürde yok bu şekilde izin vermemeleri gerekir. Arada sac bölme var ise üst kısım mühürlendikten sonra alt kısma priz monte edebilirsiniz xedaş görevlisi çıkar bu prizi demez.
İşin yasal mı? yönetmeliklerine uygun mu? kısmına gelirsek. Yukarıda belirttiğim şekilde uygulama uygundur şantiye sayaç panolarında da uygulama bu şekildedir. Yalnız elektrik tesisat projenizde bu görünmediği için konulması doğru değildir bundan dolayı çıkacak arıza,kaza,yangın v.s'den siz sorumlu olursunuz. Bilmem anlatabildim mi?
 
Sigortalardan birinden enerji alıp bağlarsan neden olmasın bence...
Olur sadece saatten önce enerji almamaya dikkat et. Eyer saatten önce enerji alırsan kaçak olur
o zaman tedaş taki arkadaşlar seninle uğraşırlar....
 

haklısın,ama pano takıldığından beri böyle sadece sayaçta mühür var.arada saç var.pano iki bölüm.ben sigortanın olduğu bölümü düşünüyorumdum ama bağlamakta kararsız kaldım.emniyet açısından ,nötr ucada sigorta bağlayabilirmiyim.faz atarsa nötrüde kesmesi için.
 
Fotoğraftaki sigorta, kolon sigortası. Sayaçtan önce bağlı. O sigortadan enerji almak, kaçak elektrik kullanmaya yol açar...

Sanırım sayın hasanali, bizleri imtihan etmeye çalışıyor...
Profesyonel elektrikçi değilseniz, bu tip işler için, YETKİLİ ELEKTRİKÇİ çağırınız...
"Üç kuruş az harcarım" diye düşünürken, telafisi imkansız kayıplarla karşılaşırsınız !!!
 
Ana kapıdan girişte priz buatı varsa oradan sıva üstü inip sigorta kutusuna oradan da sıva üstü priz monte etmeniz doğru olur.

Sn Mardahan haklı görünüyor. Antigron kablo yapı besleme kablosu ve direk sigortaya giriyor ordanda sayaca gidiyor, sayaç çıkışı nya daire içine. Bizi yanıltan bu bölmenin mühürsüz oluşu. XEDAŞ bu bölmelerin mühürsüz bir şekilde bırakılmasına kesinlikle izin vermemesi gerekir !
 
Son düzenleme:
anlaşıldı arkadaşlar.daha fazla yorum yapmayın.tşk.
 
Ben yerinizde olsam ararım ilgili kurumu gerçek bilgiyi almak için sorarım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…