parafudr yildirim da etkilimi?

veli125

Üye
Arkadaslar yildirimdan korunmak icin parafudr araştırdım.
B,c,d secenekleri varmis. C parafudr tali panolar icin. D parafudr da elektronikler icin ev kullnimi oldugu yaziyor. Bende D tip3 almaya karar vermistim.
Ancak bir yazida D parafudr tek basina işe yaramadigi tali panoda da tip C olmasi gerektigi yazıyor.
Yani ana pano, tali pano ve elektronikler icin 3 farkli parafudr takılması gerektigi yazıyordu.
Yine baska yazida ise bosuna para vermeyin bu cihazlar %20 olasılıkla koruma sagliyor. O paraya ups alın yaziyordu. Kisaca kafam karıştı

Peki sadece tip 3 hassas cihazlar icin alsam ve daire icindeki Sigorta kutusuna sadece odanın birine giden sigortaya taksam.sadece oturma odasinda tv, pc korusa yeterli sizce ana ve tali pano da parafurd olmadigi icin iş görürmü.yoksa tali panoyada almam şart mi.
Legand parafudr 500tl den fazla schneider 200tl civarı.
Ancak ne hikmetse online satis yapan site bulamadım. Önerebileceğiniz site varmi. Legand a 500tl veremem cok para. Sanirsam schneider alicam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…