Benim en büyük derdim akülerimin yaşlı (15 yıllık) olması ama işin uzmaları olan bir akü fabrikasında desülfatizasyonları yapılmıştır. Kapasiteleri % 90 lara çıkmıştır. ama ben bu aküleri doyuramıyorum yeterli şarjı sağlayamıyorum diye düşünmeye başladım..
Birde şerefyoksunu savior inverter 11,4 volt akügeriliminde çıkış kesiyor ,Han'ımla papaz oluyoruz.. Arkadaş şunu 10,5 volt yapsanıza.. tüm parametrelerini tek tek elden geçirdim.. ama yazılımına müdahale etmek lazım.. olmuyor 11,4 volta düştümü aküler.. çıkışı kesiyor cihaz..
aslında benim 24 adet aküm var hepsi kasım ayında desülfatizasyon işlemine tabii tutularak asit dengeleri (bomeleri) ve şarjları yapıldı.. Ama 12 volt sistemde 11,4 voltta sistemi devreden çıkaran yazılımcının kulakları hep çınlatılıyor.. 10 w led lamba yaktım dün gece saat 3 te.. şak sistem kendini kapattı..
2 adet daha 275 watt
Panel ilavesi ve sistemin 24 Volt a çevrilmesi sorunuma çözüm olacak mı? İşte paradox burada başlıyor hocam..
işte 24 adetlik akü grubum.. Şu anda her ay bir grubu şarj ve kullanıma alıyorum.. Dün gece üst grup 3. haftasında 11,4 volta indi. 2 gün sonra gidince alt grubu devreye alacağım.. sorun devam ederse eskiden kullandığım modifiye sinüs 800 watt inverteri takacağım.. O en azından 10,5 volta kadar devreden çıkmıyordu.
Ekli dosyayı görüntüle 60180
Aküleri 24 V a paralellerim.. Panelleri de 48 volt olacak şekilde 2 şer seri mi bağlayayım?