paralel rezonans.

yanlış , akım geçmiyor değil L ve C üzerinde akım dolanır. Dış devreden akım geçmez . L ve C üzerinden kaynak akımı geçmiyor bak farkı gör burda. Benden bu kadar ama, artık anlamış olacağını düşünüyorum. Ama anlayamadıysan sorun değil bence biraz daha sabır ve zamanla olur arkadaşlara bıraktım görevi...
 
ve suçluyu buldum arkadaşlar. bu olay sadece endüktans (trafo) ve kondansatör (kompanzasyon) arasında dolanan bir osilasyon akımı. "flywheel effect" olayın adı. rezonsan fekansında trafo ve kompanzasyon sitemi arasında bi osilasyon akımı dolanmaya başlıyor ve burada direnç çok küçük olduğundan bir anda devasa boyutlara ulaşabiliyor. bu yüzden harmoniklerimizden hiçbirini o frekansa yaklaştırmamamız gerekiyor. olay buymuş. ilgilenen arkadaşlar için okuduğum yazıyı buraya upload ediyorum. merak eden arkadaşlar 10'uncu sayfanın sonuna bakabilirler. Bu arada bu olayın, güçlendirilmiş kapasitör satan imalatçıların sunumlarında, broşürlerinde faln bu şekilde anlatılmaması da ilginç. (kaynak ingilizce dir)

http://www.physics.ohio-state.edu/~gan/teaching/summer04/Lec4.pdf
 
nihayet arkadaşım, olayın teorisini anlattım sen de pratikten girmişssin, suçluyu buldun ya bi şekilde önemli olan o
 
wl=1/wc olan frekansı felan.
Ama tamam bu durumda empedans sonsuz muş gibi oluyor. (paydası 0 olan bir kesir) sonra


Arkadaşım seri ve paralel rezonansta ; rezonans hali için farklı formuller verilmiştir.Köklü ifadeleri görmezden gelemezsin ufak ta olsa o'dan farklı bir sonuç çıkar şimdiye kadar çözdeüğüm hiçbir rezonansta 0 sonucunu bulmadım mutlaka işlem hatası vardır yada mantık hatası yapıyorsundur.Rezonans hali için kullandığın formülleri tekrar gözden geçir hatta devre okuma mantığıyla kendin çıkar anca o zaman mantığını çözebilirsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…