Arkadaşlar parsic de aşağıdaki linkte vereceğim çalışma gibi bir çalışma yapmak istiyorum...Aşağıdaki çalışmada tek fark eproma kayıt yapıyor...mesele saydırın sonra proteusu durdurup yeniden çalıştırın değer kaldığı yerden devam ediyor...bu tarz sayıcıyı parsicde nasıl yaparız...
sayıcı zv yada zr hangisi ise EE modülünü kullanıp EE içine ZV yada ZR sayıcılarının ilgili olan isimlerini seçip sağ kısma taşıyorsun.EE modülünün baglantı ucunu ise hangi peryotta kayıt yapmak istiyorsan oraya baglantı yapıyorsun.ordan gelen puls ile o deger modüle dolayısı ile eproma kayıt edilir.
yukarıda verdiğim örnek pic basic proda yapılmış yani onun gibi yapamıyorum...Proteusu stop yaptıktan sonra değerler sıfırlanıyor...ama yukarıdaki örnekte böle bişey olmuyor...Bi incelermisinizz...
Aşağıdaki likte verdiğim devreyi inceleyebilirsin...şimdi orada set değeri var bunu yükseltiyorum sonra proteusta STOP yapıp yeniden start veriyorum değer '0' burada ne yapmam gerek parsic dosyası içindee geriye kalan herşey normal...